... Слово 2017
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Слово 2017
Медичне лікування та духовне зцілення PDF Друкувати Електронна адреса

Володимир Литвин

altЗа своє досить коротке життя людина стикається з проблемами та казусами. Однією з таких проблем є боротьба за власне життя. Адже людський організм, за своєю природою, немічний та вразливий і тому зазнає пошкодження від навколишнього середовища. Частенько люди нехтують своїм здоров’ям, будучи заклопотаними земними справами. Та коли відчувають біль або ж інші розлади організму – одразу біжать до лікарів. З віком людський організм ослаблюється, резистентність знижується, а отже падає імунітет. Тоді людина цілком відкрита до збудників різних захворювань. Та людство не стоїть на місці, а намагається дати опір цим недугам. Буває – вдається, а буває, що й не вдається.

 
Як стати учасником чуда? PDF Друкувати Електронна адреса

Роман Садовий

altЧудо. Як часто ми вживаємо це слово надаючи йому значень, які не завжди відповідають істині. Для когось чудо – це щось надприродне, що не можна пояснити людським розумом, що не вкладається в рамки логіки. Дехто вважає, що чудо – це видумка минулого, історично пережиті речі, для яких немає місця в сучасному світі, у якому людина, особливо за останнє століття, змогла через науку відшукати причини виникнення тих чи інших явищ. Здавалося б, уже не потрібно молитися за дощ, очікувати чуда від Бога у епоху, коли сучасні зрошувальні системи допоможуть довший час без нього обходитись.

 
Чудо переміни душі PDF Друкувати Електронна адреса

о. Олег Чупа, сповідник ДДС

alt«Хто Бог великий, як Бог наш? Ти єси Бог, що творить чудеса» (Пс 76, 14-15). Ці слова псалмопівця спадають на думку щоразу, коли стаєш свідком воскресіння якоїсь заблуканої душі, особливо в таких обставинах, в яких цього й не сподіваєшся. Це було близько десяти років тому в карпатському селищі… В день Богоявлення мене попросили освятити купіль в одному з відпочинкових комплексів. Скінчився чин водосвяття, пірнули всі відважні, а мені настав час повертатись додому.

 
Псевдочуда PDF Друкувати Електронна адреса

Михайло Бринько

altКожен, хто читає Святе Письмо, знає, що Ісус Христос впродовж свого земного життя вчинив немало чуд – надзвичайних речей, яких не можна пояснити науково. Оздоровлення хворих, вигнання бісів, помноження хлібів, воскресіння з мертвих – все це непросто було зрозуміти тоді, а тим більше сьогодні. Проте після смерті, воскресіння та вознесіння Ісуса Христа ці чудеса не закінчуються. Відходячи до Небесного Отця, Христос передає владу чинити чуда своїм учням: «Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне – близько. Оздоровлюйте недужих, воскрешайте мертвих, очищуйте прокажених, бісів виганяйте. Даром прийняли, даром давайте» (Мт 10,8-9).

 
Отець Василь (Володимир) Вороновський – священик-екзорцист, котрий виганяв злих духів PDF Друкувати Електронна адреса

Володимир Тухлян

altДуже незвичним та навіть неймовірним для сучасної людини, яка сприймає лише те, до чого можна безпосередньо діткнутися, є екзорцизм. Це – вигнання злих духів з одержимої людини за допомогою молитви та певних обрядів. Ще кілька років тому чимало з нас мало нагоду поспілкуватися зі священиком, який своїм невтомним служінням допомагав потребуючим, виганяючи злих духів та зцілюючи молитвою. Це – ієромонах Василь Вороновський. Своїм життям і діянням він неодноразово доводив: чудо – можливе!

 
«Дивний Бог у Святих Своїх», або чудо мощей PDF Друкувати Електронна адреса

Олег Шагала

altЦерква виявляє повагу до тіла кожного померлого християнина під час чину християнського похорону. Особливою ж повагою вона оточує тіла прославлених угодників Божих. Адже праведник у земному житті зростає у святості, і Божа благодать, яку він приймає, переображує й освячує не тільки його душу, а й тіло. Св. Йоан Золотоустий пише: «Бог поділився з нами мучениками. Сам узяв їхні душі, а тіла залишив нам, щоб їхні святі кості постійно нагадували нам про їхні чесноти» .

 
Чудотворність ікони PDF Друкувати Електронна адреса

Іван Гавриляк

altІкона, починаючи з часів ранньої Церкви і аж до сьогодення, завжди користувалася пошаною та популярністю серед віруючих християн. Відомо, що в різні часи були також й ті, хто зневажливо ставився до священних зображень і намагався позбавити християн цього скарбу, а тих, хто виступав на захист ікон, карали. Однак факт залишається фактом: ікона пережила нелегкі часи і досі є шанованою вірними. Ми почитаємо ікони цілуванням, кадінням та запаленням перед ними свічок та лампад . Ми молимось перед ними, оздоблюємо храми і домівки та віримо, що вони є своєрідним вікном до неба.

 
Що насправді сталось у Фатімі? PDF Друкувати Електронна адреса

Олег Вовк

altДорогий читачу, напевно, ти неодноразово чув про об’явлення Богородиці. Можливо, ти бував у Грушеві, Зарваниці, Гошеві чи інших святих місцях нашої неньки-України. Але чи ти щось знаєш про об’явлення Матері Божої у Фатімі, де вона відкрила якісь таємниці трьом маленьким португальським дітям. Можливо, в цих об’явленнях Марія відкрила щось таке, чого ти ще досі не знаєш? То як же ж розгортались події та що довідались троє пастушків сто років тому ?

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL