... Slovo 2004
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Slovo 2004
Грузинська Церква PDF Print E-mail
Дмитро НАКОНЕЧНИЙ

За повелінням Божим після зіслання Святого Духа ап. Андрій відправився на територію Іверії з іконою Божої Матері. Так постала Грузинська Церква.
Юрисдикція Грузинської     Православної Церкви розповсюджується на Грузію. Проте «в Грузинській Церкві прийнято вважати, — свідчить митрополит Сухумо-Абхазький (нині Католікос-Патріарх) Ілля – що юрисдикція Грузинської Церкви розповсюджується не тільки в межах Грузії, але й на всіх грузин поза межами країни.
 
Читання книги: входження у досвід автора PDF Print E-mail

Олег ЧУПА

Якщо відкриємо посібники для швидкого читання, то зауважимо, що більшість технік для пришвидшеного читання пропонують раціонально підходити до цього процесу, бо це нібито сприятиме кращому і швидшому засвоєнню тексту.

 
Українська Вселенська Церква на Сході України PDF Print E-mail

Петро КРАВЕЦЬКИЙ

Діяльність нашої семінарії: місійні поїздки на Схід України, вихід у світ часопису „Слово” спричинюють те, що до нас надходять листи, в яких люди діляться своїми думками з того чи іншого приводу. Ми їм за це щиро вдячні, оскільки це є вагомим вкладом у розбудову нашого християнського суспільства.  
Сьогодні хочемо запропонувати до Вашої ласкавої уваги один з листів, де наш читач ділиться думками про cитуацію на своїй парафії, своєму місті, регіоні.

 
Сучасне телебачення: реалії та перспективи PDF Print E-mail

Михайло ЛЕСІВ

Якщо ми розглянемо сучасну картину розвитку людського суспільства, ми не зможемо не помітити того факту, що сьогодні інформація стала чи не найважливішим чинником його існуванням. Церква, як один з елементів суспільства і, водночас, один з тих механізмів, які зумовлюють його існування і подальший розвиток, також, хоче того чи не хоче, є об’єктом ЗМІ. Масова комунікація як один з елементів сучасної культури, з’явилась порівняно недавно. Але за дуже короткий час вона набула такого поширення в усіх галузях людського існування, що зараз практично неможливо уявити собі існування суспільства без інформації та джерел розповсюдження.

 
Становлення “концертуючого стилю” в історії духовної музики PDF Print E-mail

Галина Панкевич

„Концертуючий стиль”, принцип концерту і духовна музика, завдання якої виганяти пристрасті, видається, поняття різнополюсні, несумісні.
Проте починаючи з епохи так званих Нових часів (XVII-XIX століття ), викликаних імпульсом Ренесансу, і майже до кінця XX століття такий напрямок в церковній музиці був домінуючим.

 
Неперевершена Мисткиня PDF Print E-mail

Дмитро НАКОНЕЧНИЙ, Юрій СІЛЬНИК


10 – 12 травня 2004 р.Б., з благословення правлячого архиєрея  Самбірсько – Дрогобицької Єпархії кир Юліана, на запрошення Дрогобицької Спілки композиторів , зокрема Володимира Грабовського та пані Надії Бунь, при підтримці ректора катедри Пресвятої Трійці митр. прот. Тараса Герасимчука, ректора Дрогобицької Духовної Семінарії митр. прот. д р. Мирона Бендика та редактора газети “Жива Вода” прот. Михайла Бучинського, мешканці Дрогобича і Самбора мали велику приємність вітати на наших теренах великого композитора, народну артистку України – Лесю Дичко.

 
Девальвація любові – прилавок ярмарки тіла PDF Print E-mail

Тарас РИСЕЙ

Кожна епоха чи покоління устами забутих предків тенденційним твердженням-скиглінням постійно констатує давно набридлий факт: “У наші часи не було такого, як є тепер!”. І ця напруга вікових категорій є властивим феноменом, адже знають всі, що наші бабусі та дідусі живуть життям пройдених приємностей, яких по природі пережити в досвіді сьогодення уже не можуть.

 
Глобалізація як феномен сучасності PDF Print E-mail

Андрій КОСАР

Останнім часом особливо популярною темою різних дискусій та обговорень стало явище     глобалізації. Воно зацікавило спеціалістів різних галузей: економістів, культурологів, екологів і ін; які у свою чергу розділились на два табори – прихильників та противників, тих, хто “за”, і тих, хто “проти ”. І кожен з них на свою користь наводить безліч аргументів та фактів, які мають під собою серйозні підстави, але при цьому не прислухаючись до думок протилежної сторони.

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2