... Слово-2012
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Слово-2012
Дзвони чи дзвіночки PDF Print E-mail

Андрій КІТИК

«Нехай усі, хто чує голос його, чи вдень, чи вночі, славлять Ім’я святе Твоє»
(з чину благословення дзвону)
Покликанням людини на землі є прослава Бога. Вона може набирати різноманітне вираження, творячи властиву і характерну для культури та ментальності конкретного народу традицію. Одним з елементів нашого українського християнства здавна був і досі залишається церковний дзвін.

 
Плануємо свій відпочинок… PDF Print E-mail

Андрій ВИТІВСЬКИЙ
Ми попрощались з літом, яке швидко проминуло і знайшло свій відгомін у цих рядках. Думаю, провівши опитування про враження від літа, більшість людей (особливо молодь) сказали б, що вакації надто короткі, бо не все встигли зробити. Та, оцінюючи об’єктивно, бачимо, що часу достатньо, а проблема – у невдалому складанні планів на літо чи неправильній їх реалізації. Із цим, дорогий читачу, ми й спробуємо розібратись.
Чи траплялось з Вами, що, почувши від друзів чи дізнавшись в Інтернеті або по телебаченні про якесь гарне місце в Україні чи за кордоном, Ви увесь рік економили, працюючи в поті чола, чи випрошували кошти на поїздку у батьків, які й самі цілий рік економили, працюючи в поті чола? Досягнувши мети, Ви, проте, залишаєтесь чомусь не надто захоплені чи вражені, хоч все ніби здається прекрасним. А все – через елемент суб’єктивного розуміння відпочинку. Тобто одним із ключів до вдалого проведення вільного часу є його відповідність нашим вподобанням та характеру. З цього приводу важливим і актуальним є дослідження психологів щодо зв’язку між темпераментом людини і способом відпочинку, котрий буде для неї оптимальним. Отож:

 
Місіонерство Київської Церкви в ХІІІ столітті PDF Print E-mail

О. Мирон БЕНДИК
Назву «Київська» ми відносимо до Церкви, перші громади вірних якої з’явилися на теренах сучасної України ще в апостольські часи. Відтак ця Церква набула слов’янської ідентичності в добу святих Кирила і Методія, тоді ж набула архиєпископського канонічного статусу з осідком у Києві, а в добу святого князя Володимира стала митрополією, тобто здатною ставати Матір’ю для інших Церков, посилаючи до нехристиянських народів своїх місіонерів.

 
Чи вся музика є мистецтвом… PDF Print E-mail

Руслан СТЕЦИК
З давніх-давен музика виражала глибинний сенс. Ще в античній Греції вважалося, що вона відтворює гармонію небесних сфер. А з приходом християнства вона стала однією із головних елементів Літургії. Яка музика корисна? Що сьогодні виражає музика і для чого вона служить? Якій музиці українці надають перевагу сьогодні? Ці та інші запитання постараємося розкрити в нашій статті.
Роль мистецтва загалом

 
Інтерв’ю з Керівником Бюро УГКЦ з питань екології Володимиром Шереметою PDF Print E-mail

Володимир Шеремета: «Якщо всі будуть трактувати природу не лише як ресурс та матерію для задоволення своїх потреб, але як Боже творіння, то, будьмо певні, й екологічний стан нашої країни значно покращиться». Інтерв’ю з Керівником Бюро УГКЦ з питань екології

 
Екологічне покликання людини згідно з Біблією PDF Print E-mail

Тарас КАБЛАШ
Ми часто говоримо про покликання, і ця тема актуальна та цікава для кожного, хто своє життя не хоче змарнувати. Зазвичай, ми називаємо покликанням монашество чи священство. Також кожен старшокласник чи студент намагається збагнути своє покликання, щоб обрати собі певний напрям у навчанні. Зрештою, Святе Письмо кожного з нас кличе, насамперед, до святості: «Святими ви мусите бути, бо я – святий, Господь, Бог ваш» (Лев.19:2). Але є ще один аспект нашого покликання, який полягає у наших відносинах зі світом, створеним Богом і дарованим нам…

 
Чому ми маємо шанувати світ?.. (науково-богословські підстави) PDF Print E-mail

 о. Мирон БЕНДИК
Проблематика збереження і природи, і людського роду на землі стала надзвичайно актуальною. Сплеск інтересу до екології з’явився у відповідь на глобальний демографічний вибух, а також на бурхливий науково-технічний прогрес. Часто дослідження екологічної проблематики зводяться до аналізу незворотніх знищень, спричинених цивілізаційною активністю людини, або ж до моралізаторства на тему відповідальності людини за стан довкілля.

 
А Ви чули про День Творця? PDF Print E-mail

Микола МИСІВ
«Так закінчено небо й землю з усіма її оздобами. Бог закінчив сьомого дня своє діло, що його творив був і спочив сьомого дня від усього свого діла, що творив був. І благословив Бог сьомий день і освятив його; того бо дня спочив Бог від усього свого діла, що, творячи, зробив був» (Бут. 2:1-3).
Природа настільки унікальна, що кожен із нас часом мимоволі задумується про Особу, Котра створила її. Вона дивовижна, чарівна, захоплююча і цікава. Щомиті дивує нас чимось новим, бо, як і її Творець, є невичерпною. Творець, Котрий створив навколишній світ, Господь Бог, не просто запустив механізм і залишив його, а завжди у ньому діє і постійно його доповнює. Про присутність Божу у світі ми можемо дізнатись зі сторінок Святого Письма: «То я даватиму дощ вашій землі у свій час, дощ ранній і дощ пізній, і ти збереш хліба свої, своє вино й свою олію» (Втор. 11:14). Господь створив землю і небо, ліси і степи, а також гори і рівнини. Створив ангелів у небі, а землю Він обдарував різними тваринами і рослинами. Все, що Бог створив, має свій зміст і сенс існування. Кожна, навіть найменша рослина, виконує якусь важливу функцію у цьому великому і неосяжному світі.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5