... Слово-2015
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Слово-2015
«Святеє святим» PDF Print E-mail

Юрій МИСІВ

altБожественна Літургія св. Йоана Золотоустого вражає вірних: зір – своєю пишнотою (одяг священнослужителів та розпис храму), слух – прекрасними богословськими текстами та гарними мелодіями, нюх – запашним кадильним димом, дотик – поцілунком ікон та смак через прийняття Пресвятої Євхаристії. Можемо сказати, що Літургія дає поживу для всіх п’яти органів нашого чуття та інтегрує всю людину.

 
Сила спільної молитви PDF Print E-mail

Олег ВОВК

У Святому Письмі знаходимо такі слова: «Коли двоє з вас згодяться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем Небесним, бо де двоє або троє зберуться в моє ім’я, там я серед них» (Мт 18, 20). Безперечно, що цими словами Ісус Христос наголошує на важливості та силі спільної молитви. Про її силу свідчить спільна молитва святих апостолів. Коли вони однодушно звернулися до Бога зі щирою молитвою, то «затряслось те місце, де вони зібралися, і всі сповнилися Святим Духом, і сміливо звіщали Слово Боже» (Ді 4, 31).

 
Школа покаяння на прикладі царя Давида PDF Print E-mail

Володимир ТУХЛЯН

altЖиття великого царя Давида було дуже багатогранним. Він постає перед нами як пастух, воїн, ватажок, поет, пророк і цар. Разом із тим він був другом, батьком і добрим чоловіком. Особливо глибокою була його віра в Бога. Найбільше вона проявилася у великому покаянні, яке стало набагато глибшим, аніж його падіння. Саме тому цар Давид залишився для нас чоловіком праведним, благочестивим і добрим.

 
Прокляття золотого хреста PDF Print E-mail

Ігор БРИНДАК

В цьому номері мова піде про серіал англійського режисера Роберта Тронсона «Отець Браун». Однак не про весь серіал, а лише про одну серію, яка називається «Прокляття золотого хреста». Оскільки кожна серія є окремою історією, то зосередження на ній цілісності серіалу не порушує.

 
А ти – дивергент? PDF Print E-mail

Андрій НИСКОГУЗ

altТим, які не читали трилогії, подам стисле окреслення проблематики й змісту твору, почерпнуте з Вікіпедії: «Дивергент» (англ. «Divergent») ­ дебютний роман американської письменниці Вероніки Рот, перша частина однойменної трилогії. Сюжет розгортається в антиутопічній версії Чикаго, де живе розподілене на п'ять фракцій, типів особистостей суспільство. Вероніка розповідає, що ідея серії народилася ще під час її навчання в коледжі. Книга була опублікована 5 березня 2011 року видавництвом Harper Collins».

 
Людина надії PDF Print E-mail

Андрій КОЗАР

Існує просте запитання: «Чи ти щасливий?» Відповідей, натомість, є дуже багато. Хтось скаже, що «так», інший – «ні», ще інший скаже, що «не тут і не зараз», але колись-таки він був щасливим, а ще хтось тільки «чекає» на своє щастя… «Слава Божа – людина жива!», – говорив св. Іриней Ліонський. Можна навіть підкреслити «живуща» – настільки активна, як і внутрішньо, так і зовнішньо, настільки цікава і зацікавлена, що вона справді живе та запалює інших. Таку особу ми зараз і згадаємо.

 
Походження слова «святий» PDF Print E-mail

Ендрю КВІНЛАН

altМи думаємо, що святий ­ це дуже незвичайна особа: той, хто вміє робити надзвичайні речі, включно з чудами. Мабуть, всі релігії мають своїх святих ­ це може бути гуру (вчитель) або знахар. Але ким є святий для християнина? Щоб відповісти на це запитання, ми повинні спершу зрозуміти, що християни мають на увазі під словом «святість». Можемо почати пошуки змісту у Старому Завіті. Єврейським еквівалентом до «святості» є «qodesh», що значить «окремий», «інший». Для євреїв Бог був цілковито несхожим до всього, що існує. Як Анна, мати пророка Самуїла, співала: «Немає, як Господь, святого, нема­бо іншого, крім Тебе, нема скелі, як Бог наш» (1 Сам 2, 2).

 
Не відкладай святість на завтра! PDF Print E-mail

Євген КАРПІНЕЦЬ

Святість. До неї покликаний кожен, хто називає себе християнином. Для її досягнення немає жодних методик. Це не абстрактна категорія. Це норма християнського життя, до якої нас запрошено: «Ви будете святі, бо я святий» (1 Пт 1, 16). Святі були, є і будуть. Вони жили і живуть так, як і ми, на цій землі, були і є такі ж, як і ми, проте вирізняються тим, що досягли святості. І, здавалося б, що тут такого, але коли вдивляємося в лик обоженої особи на іконі, виникає ряд контрастних «але».

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 10