... Постриг нових членів семінарійного Братства та святкування празника [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Постриг нових членів семінарійного Братства та святкування празника [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса

alt9 грудня спільнота Дрогобицької семінарії святкувала празник Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці". Свято розпочалось із спільної молитви в семінарійному храмі, яку очолив владика Григорій (Комар). До Братства було прийнято нових членів - десятьох студентів семінарії. По завершенні Чину прийняття до Братства своє слово виголосив ректор семінарії о. Мирон Бендик.

Відтак молитвою розпочались святковий концерт та обідня трапеза в актовому залі семінарії, на яких були присутні ректорат та семінарійна братія. На початку всіх присутніх на святкуванні своїм співом та грою на гітарі потішив семінарист II курсу брат Василь Коваль. Відтак прекрасно та надзвичайно майстерно виконали пісню "Алилуя" студентки Інституту музичного мистецтва Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Тріо дівчат зачарували всіх своїм чудовим співом. Після них есатафету перейняв семінарійний гурт "Quo vadis", у виконанні якого прозвучали декілька авторських пісень соліста гурту Василя Коваля (II курс).

На святкування до Дрогобицької семінарії були запрошені братчики із Братстсва "Введення в храм Пресвятої Богородиці" Львівської духовної семінарії Святого Духа. Тому після першої частини яскравих та творчих виступів слово виголосив семінарист Львівської семінарії брат Маркіян Паньків, який подарував Бртаству нашої семінарії старовинну ікону Вишгордської Богородиці та фото братчиків Львівської семінарії.

Опісля концертна програма продовжилась, і на сцену вдруге вийшли студентки ДДПУ, які чарівно виконали ще одну пісню. По завершенні виступу всі мали можливість переглянути фотозвіт про харитативну діяльність братчиків Дрогобицької духовної семінарії.

Завершальним акордом святкового дійства був виступ рок-оркестру "Modern folk". У виконанні цього неординарного та відносно недавно створеного колективу прозвучали три музичні твори у супроводі двох скрипок, ударних, бас-гітари, соло-гітари, цимбал та сопілки. Гра цього інструментального колективу викликала дуже позитивні емоції слухачів та гучні оплески. Відтак до привітального слова було запрошено голову Братства брата Євгена Карпінця (VI курс), який подякував усім, хто долучився до організації та проведення святкування.

Опісля нові братчики отримали пам'ятні грамоти, які їм вручив духівник семінарійного Братства владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Відтак усі присутні в актовому залі мали можливість почути слова настанови із уст Преосвященнішого, який висловив свою велику радість із нагоди прийняття нових членів до Братства. Адже цей вибір означає бажання студентів більше молитись та служити ближнім. Владика підкреслив важливість духовного зростання, крім інтелектуального збагачення, у стінах семінарії і ствердив, що семінаристи мають плекати любов та милосердя, які є рисами справжнього душпастиря. Святкування завершилось подячною молитвою після трапези. Ввечері в семінарійному храмі було відслужено Акафіст до Богородиці на свято Введення Пресвятої Богородиці. Молитву очолив владика Григорій (Комар).

Див.фоторепортаж: