... Пасхальні свята 2017 року Божого у семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальні свята 2017 року Божого у семінарії [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 16 квітня 2017 03:59

altСемінарійна спільнота відсвяткувала Христову Пасху згідно з усталеними традиціями. 10 квітня 2017 року наступив Страсний тиждень, який готує до радісної події - Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Перші три дні семінарійна братія поряд з навчанням, брала участь в інтенсивному богослужбовому правилі та впорядковувала семінарійний дім, а в другій половині тижня більша частина з них роз'їхались по Україні та за її межі (Білорусь, Молдова, Австрія) для того, щоб допомагати священикам і парафіяльним громадам святкувати Христову Пасху.

Вже довгі роки наші семінаристи від'їжджають на місійні терени. Їх завдання полягає насамперед у супроводі співом пасхальних богослужінь, катехизації молоді та проведенні пасхальних гаївок, а також у допомозі по господарству. Цього року на місії поїхало сорок семінаристів.

За традицією семінаристи, які залишилися, молилися пасхальні богослужіння разом з архиєреями у катедральному храмі Пресвятої Трійці у Дрогобичі та прокатедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Самборі.

У Чистий четвер, 13 квітня, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці та Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці відбулись Вечірня з Божественною Літургією св. Василія Великого та Чин миття ніг. Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив богослужіння у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, а владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, — у Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора. Наші брати допомагали на богослужінні своїм співом, а також виконували обов'язки архиєрейської прислуги. Цього ж дня була відправлена у Дрогобицькій катедрі Утреня Страстей.

У Велику п'ятницю, 14 квітня, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулись Царські часи та Вечірня з викладенням плащаниці. Очолив богослужіння владика Ярослав у співслужінні владики Григорія та єпархіального духовенства. Увечері був відслужений Акафіст до Страстей Христових та Єрусалимська Утреня. По завершенні богослужінь братія традиційно здійснила нічну подорож, відвідавши Плащаниці кількох храмів м. Дрогобича.

У Велику суботу, 15 квітня, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці зранку відбулась Вечірня з Божественною Літургією св. Василія Великого. Також в цей день до семінарії завітав владика Григорій, щоб здійснити Чин освячення пасок. Владика привітав братів з наближенням радісної звістки Христового Воскресіння, побажавши миру, радості та Божої благодаті.

Пізнього вечора у Катедральному соборі семінарійна спільнота взяла участь у Надгробному та обході навколо храму, а відтак опівночі, 16 квітня, були відслужені Воскресна Утреня та Архиєрейська Божественна Літургія, опісля яких відбулось освячення пасок та мирування. Очолив богослужіння владика Ярослав, у співслужінні єпархіального духовенства. Згідно семінарійної традиції, кожного року після воскресних богослужінь, у семінарії проходить святкова трапеза на чолі з владикою Ярославом та членами ректорату. Перед трапезою кожен з братів підходить за благословенням до владики.

По завершенні святкового сніданку брати вирушили на пасхальні канікули, щоб розділити радість Христового Воскресіння зі своїми рідними та близькими.

Див.фоторепортаж: