... Семінаристи з Брюхович представили Василіянський Чин [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< жовтня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи з Брюхович представили Василіянський Чин [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 11 жовтня 2017 20:42

alt11 жовтня 2017 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулася зустріч з братами-студентами Василіянського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа В. Рутського, на якій презентували історію виникнення та розвитку Василіянського Чину.

На початку о. д-р Мирон Бендик, ректор ДДС, привітав гостей з 400-літтям реформації Василіянського Чину, а відтак передав слово о. Пантелеймону, який і розпочав цю презентацію. Опісля всі присутні у залі мали можливість не лише почути про історію заснування та розвитку Василіянського Чину, але і послухати духовні твори у виконанні монашого хору братів-студентів «Deisis».

Семінарійна братія почула про двох великих реформаторів Василіянського Чину – митр. Йосифа Велямина Рутського, який вніс вченість та адміністративний хист у розвиток Чину, та Св. Йосафата Кунцевича, який аскетизмом та подвижницьким життям активізував монаше життя. Саме завдяки їхній діяльності монастирі об’єднались в один Чин. В часі представлення лунали історії про п’ять монахів василіян, які прославились своїм подвижництвом, а саме блаженні дрогобицькі священномученики Северин, Яким та Віталій, покровителі нашої альма-матір, а також блаженні Йосафат Коциловський та Павло Гойдич. В честь згаданих подвижників з уст згаданого хору лунали пісні прослави.

Наприкінці презентації о. Мирон Бендик ще раз подякував гостям та побажав, щоб всі, хто носять ім’я Василій, відчули себе василіанами та дійшли до свого першоджерела – св. Василія Великого.

Див.фоторепортаж: