... Вийшов друком осінній номер семінарійного «Слова»
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 25 26
27 28 29 30 31    

Visits

 Погода в Україні
 
Вийшов друком осінній номер семінарійного «Слова» PDF Print E-mail
Friday, 24 October 2014 13:26

altГоловною темою 59-го номеру нашого часопису є роздуми над поняттям «живої парафії» як місця зустрічі з живим Христом. На 40-а кольорових сторінках осіннього «Слова» читач ознайомиться із думками Патріарха щодо творення «живої парафії», висловами Преосвященного владики Григорія (Комара) про перші дні його єпископського служіння, а також матиме змогу дізнатись, які враження справили на семінаристів І-го курсу їх перші кроки на шляху підготовки до священичого служіння.

Відкривши вже перші сторінки осіннього часопису, той, хто коли-небудь ставив собі запитання: «Для чого я йду до храму?» – і не знаходив на нього відповіді, отримає її із-під пера ректора семінарії о. д-ра Мирона Бендика; згодом усвідомить себе частинкою цілої Церкви і матиме змогу знайти своє місце у парафіяльній спільноти, ознайомившись із роздумами Андрія Витівського.
Ввійшовши у храм, часто не знаємо, як правильно себе у ньому повести. Саме тому на допомогу нам спішить семінарист ІІ курсу Василь Салій, який у статті «В гості до Бога» вчитиме християнської поведінки в храмі.
У наступних статтях читач стане учасником роздумів про місце і роль Часослова, паралітургійних практик, співу і вівтарної дружини у «живій» парафії.
Рубрика «На гранях часу» ознайомить вас, дорогі читачі із висловами Преосвященного владики Григорія (Комара) про перші дні його архиєрейського служіння, його думки про «живу парафію», «живого священика», «живих семінаристів». У інтерв’ю владика також розкаже про місце і роль Церкви у теперішній складній ситуації, яка продовжує існувати в Україні.
Редколегія поцікавилась, якою бачать «живу» парафію і читачі «Слова», і як, на їх думку, потрібно її будувати, хто має це робити.
У «Слові до молоді» Микола Витівський роздумуватиме над книгою «Листи Крутеня».
Оскільки цієї осені минає 30-ліття від смерті Патріарха Йосифа (Сліпого), редколегія не могла залишити поза увагою його особу. Саме тому Андрій Козар дещо ближче ознайомить наших читачів із цією визначною постаттю.
Отримуючи неодноразово запитання від вас, дорогі читачі, про підрясники з широкими та вузькими рукавами, редколегія в особі п. Юрія Мисіва дасть відповіді на поставлені запитання про підрясник, рясу і реверенду. А п. Ігор Бриндак представить дуже оригінальний погляд на всім відомий фільм «Діамантова рука».
Щодо рубрики «Подих скинії», то у ній Тарас Жеплінський запропонує трохи ближче ознайомити читачів із біблійною «Книгою молитов народу і людини». Петро Войтович розкаже про символіку світла у храмі, а о. Степан Угрин відкриє очі на силу заступничої молитви у своїй статті «Молитовний покров».
Ізюминкою цього номеру буде також інтерв’ю із першокурсниками, які цієї осені вперше переступили поріг Дрогобицької духовної семінарії. Вони поділяться із вами, дорогі читачі, своїми враження від перших днів перебування в ній.
Після цього, традиційно, семінаристи виллють свої поетичні думки у рубриці «Поезія», представлять літопис подій, які переживала семінарійна спільнота впродовж серпня-жовтня.
А на завершення, кожен із вас, дорогі читачі, хто підніметься на 40-ву сторінку часопису, матиме змогу скласти свого роду іспит на уважність читання осіннього номеру «Слова», адже, як звичайно, наприкінці журналу запропонований до розв’язання призовий кросворд. Приємною несподіванкою для одного із читачів буде те, що він виявиться переможцем у розв’язанні кросворду «Слово № 58», обіцяний подарунок для якого вже спішить до його оселі.
Отож, редколегія радо запрошує своїх читачів відкрити осіннє «Слово» і стати будівельником «живої» парафії. Придбати свіжий номер «Слова» ви матимете змогу вже цієї неділі на своїх парафіях. Також можна звернутись до редколегії часопису, яка знаходиться за адресою:
Часопис «Слово»
вул. Данила Галицького 2,
м. Дрогобич,
Львівська обл.
82100