... "Шукаємо волонтерів за покликанням,"- волонтер Ольга Ємельянова [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2015 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
"Шукаємо волонтерів за покликанням,"- волонтер Ольга Ємельянова [ФОТО] PDF Print E-mail
Tuesday, 19 May 2015 15:32

alt19 травня 2015 року з ініціативи о. Йосипа Славича у семінарії відбулась зустріч братів з волонтеркою організації "Армія волонтерів Дніпро" м. Дніпропетровськ, молодою мамою і справжньою патріоткою України Ємельяновою Ольгою, яка в рамках волонтерського проекту «Навколодобра Подорож» прибула з сім'єю в Дрогобич. Семінаристи мали змогу почути про реалії волонтерської діяльності в Україні.

На початку зустрічі о. Йосип Славич відрекомендував гостю. У короткому вступі він відзначив, що дух місіонерства присутній не лише у священиків, але і у мирян. Такими мирянами є сім'я Ємельянових, які незважаючи на різні труднощі, виховуючи 2 малих дітей, присвятили своє життя допомозі захисникам нашої Вітчизни. Також отець пригадав момент знайомства з подружжям Ольги та Дмитра, поділився враженнями, які на нього справила ця сім'я.

Відтак слово взяла п. Ольга. Волонтерка розповіла про свого чоловіка Дмитра та дітей 1-річного Миколу і 3-річного Михайла і про їхню спільну працю для нашої армії. Молода мама пригадала момент, коли вперше познайомилась з волонтерською діяльністю, з якою раніше була незнайома. Це сталось під час перебування у госпіталі Мечнікова і спілкування з пораненими, які вижили після Іловайського котла. П. Ольга наголосила, що не інакше, як Боже Провидіння привело її в той день до госпіталю. Відтоді волонтерство повністю заполонило Ємельянових. З малими дітьми подружжя активно займається спорядженням воїнів, збором коштів та інших необхідних речей. Ольга та Дмитро є співзасновниками ГО "Армія волонтерів Дніпро", з їх ініціативи створено арт-проект «Благодійна Толока», для збору коштів на допомогу армії. Сьогодні сім'я активно займається ще одним проектом - «Навколодобра Подорож». Це мандрівка Україною, мета якої - привернути увагу людей до волонтерства, волонтерів та активного життя взагалі, показати, що в країні є небайдужі люди, які допомагають армії. У кожному місті Ємельянови зустрічаються з волонтерами, бійцями АТО, вимушеними переселенцями. В часі подорожі подруги знімають фільм про волонтерство.

Після своєї розповіді п. Ольга відповіла на всі питання, які цікавили семінаристів. Проректор з виховання о. Василь Чава від імені семінарійної спільноти подякував п. Ользі за розповідь, ставлячи жертовність її сім'ї у приклад. Семінаристи ж віддячили многаліттям і оплесками.

Див.фоторепортаж: