... Завершились великопосні реколекції [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2016 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Завершились великопосні реколекції [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 21 March 2016 16:25

alt18-20 березня 2016 року у Дрогобицькій духовній семінарії відбулись традиційні великопосні реколекції. Ці дні брати провели в тиші, здійснюючи мандрівку у глибини самих себе, розважаючи над важливими темами свого духовного життя, дослухаючись до голосу Божого. Провідником у цій подорожі був випускник нашої семінарії, ієромонах студійського уставу о. Аліпій (Федун).

На початку о. Аліпій наголосив, що ціль реколекцій - навернутися, покаятися, повернути відчуття єдності, на противагу роздробленості, яку вніс у наше життя гріх. Щоб цієї цілі досягти, отець закликав братів повністю довіритись Богу і побути в тиші, щоб Бог міг промовити до нас.

Перша наука стосувалась практики посту. Для розважання реколектант запропонував уривок з Євангелія від Матея, яке читається на Сиропусну неділю (Мт 6, 14-21). Цей уривок, за словами о. Аліпія має стати для нас програмою Великого посту. Отець акцентував увагу на 3 моментах цього Євангелія, якими слід керуватись під час посту, а саме: вміти прощати кривдникам; постити радісно, не шукаючи слави чи похвали; не прив'язуватись до земного, збираючи собі скарби на небі.

У наступних науках о. Аліпій почергово розкривав сенс Божих чеснот віри, надії, любові і милосердя, як її вияву. Реколектант базував свої повчання на Святому Письмі, часто звертаючись до Святих Отців, ілюструючи прикладами з власного досвіду. Також в часі реколекцій брати мали можливість застановитись над майбутнім священичим служінням. У одній з наук отець прокоментував основні помилки, яких допускаються священики у своєму душпастирюванні.

Завершились реколекції в неділю ввечері. Після завершення вечірні о. Аліпій востаннє звернувся до семінаристів, подякувавши за проведений час і уділивши благословення. Відтак від імені усієї семінарійної спільноти реколектанту подякував ректор семінарії о. Мирон Бендик, висловивши надію на подальшу співпрацю.

Див.фоторепортаж: