... Семінаристи здійснили прощу до Грушева [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2016 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи здійснили прощу до Грушева [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 16 May 2016 14:23

alt15 травня 2016 року відбулась традиційна єпархіальна проща до Грушева. Як і кожного року, о 6, 00 прочанська спільнота вирушила від Катедрального собору Пресвятої Трійці. Незважаючи на похмуру погоду і легенький дощик, який супроводжував паломників на початку мандрівки, охочих пройти піший шлях до Грушівської Богоматері було чимало.

Дорогою до процесії додавались все нові і нові учасники. З молитвою та піснею на устах, паломницька спільнота подолала першу частину шляху до с. Гирівка. Там відбувся поділ на групи. Кожна група отримала свого провідника-семінариста. Відтак подорож продовжилась. Час від часу відкривались парасолі, але щира молитва і бадьорий настрій прочан розігнали хмари: під час другої половини шляху не було навіть натяку на дощ. Колону супроводжували священики, під час руху прощі кожен охочий міг приступити до сповіді.

У с. Рихтичі паломницька спільнота зупинилась на короткий відпочинок. Під час привалу учасники у групах могли ближче познайомитись, перекусити, а також підготувати представлення своєї групи. Розпочались представлення відразу після закінчення привалу. Кожна група, під час руху колони, намагалась якнайоригінальніше презентувати себе, учасники груп мали можливість показати усі свої таланти. Паломники співали пісні, декламували вірші, розповідали повчальні історії та притчі, часто з гучномовців лунали привітання і підбадьорювання на адресу мандрівників.

А вже незабаром на горизонті з'явилась Хресна дорога та фігура Матері Божої, встановлені на початку села Грушів. Паломники радісно вітали одні одних з подоланням цього непростого шляху. У Грушеві відбулась архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький у співслужінні єписокпа-помічника Григорія (Комара) та священиків єпархії, які чисельно прибули на прощу. На завершення Літургії владика Ярослав здійснив чин посвяти українського народу під покров Богородиці. Відтак відбулось посвячення ікон, образків та інших речей,що принесли з собою паломники. Літургію супроводжував своїм співом семінарійний хор "Оранта".

Див.фоторепортаж: