... Представники ДДС відвідали греко-католицьку семінарію у м. Орадя (Румунія) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Представники ДДС відвідали греко-католицьку семінарію у м. Орадя (Румунія) [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 08 December 2017 13:31

altЗ 5 по 7 грудня 2017 р. представники Дрогобицької духовної семінарії були запрошені на святкування 225-річчя від дня заснування Румунської греко-католицької семінарії Василія Великого, Григорія Богослова та Івана Золотоустого у місті Орадя.

Прибули на урочистості не лише делегати від ДДС – о. д-р Роман Андрійовський (проректор із навчальної частини), о. Юрій Сільник (економ ДДС), семінаристи Василь Салій (V курс) та Андрій Нискогуз (VІ курс), а й представники з інших семінарій УГКЦ, а також і гості із зарубіжжя (зокрема екзарх греко-католиків у Греції – владика Емануеле). До Орадейської семінарії прибули також владики та семінаристи з інших двох Румунських греко-католицьких єпархій.

Представники ДДС мали чудову нагоду спільно звершувати богослужіння у катедральному храмі св. Миколая Мирлікійського: акафіст до Миколи Чудотворця (6 грудня), Велику Вечірню з Литією, Архиєрейську Божественну Літургію (за участі місцевого семінарійного хору). Колоритні наспіви з вишуканими мелізмами румунською мовою закарбувались у пам’яті назавжди. Владика Віргілій Берчеа – місцевий орадейський єпископ, а також ректорат Орадейської семінарії гостинно прийняли українців. Спільна молитва, спільні смачні і приготовані від щирого серця трапези, взаємний обмін культур, мов і традицій збагатили і гостей, і румунських «господарів». Делегати з Дрогобича мали ексклюзивну нагоду познайомитися з різними цікавими особистостями: владиками, отцями, братами-семінаристами. Для представників з України, місцевий ректор о. Антон провів цікаву екскурсію, розповів про специфіку міста Орадя. Місто направду древнє, колоритне (навіть полікультурне і поліконфесійне), всіяне перлинами архітектури. У самій семінарії наразі навчається 25 семінаристів. Приємною несподіванкою стало те, що там навчається семінарист-українець родом із етнічно української Мармарощини (Пн. Румунія). Він планує після завершення семінарії повернутися на рідні українські села у Пн. Румунії, аби вже там священнодіяти (насамперед українцям). Поїздка виявилася пізнавальною та цікавою. Нехай Румунська Греко-Католицька Церква і надалі рясніє Божими дарами на славу Божу і користь усім людям доброї волі.

Фото з фейсбук-сторінки Eugen Ivut

Див.фоторепортаж: