... Опубліковано черговий випуск "Наукових записок ДДС"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Опубліковано черговий випуск "Наукових записок ДДС" PDF Print E-mail
Wednesday, 20 December 2017 15:34

Наукові записки ДДС 2Побачив світ  черговий випуск «Наукових записок Дрогобицької духовної семінарії». У цьому виданні опубліковано матеріали ІІІ Міжсемінарійної науково-практичної конференції «Незламні свідки віри християнської. Мучеництво: історія і сьогодення», яка пройшла 2-4 грудня 2016 р.Б. у рамках святкувань 20-ліття Дрогобицької семінарії. У цьому заході взяли участь студенти всіх греко-католицьких семінарій в Україні, крім Ужгородської.

 Збірник поділений на дві частини. У першій опубліковано доповіді пленарних засідань конференції: о. д-р Мирон Бендик, «Мучеництво та ісповідництво в сучасному світі: кровне та безкровне свідчення віри»; о. Ігор Цмоканич, «Мучеництво в Біблії: жертва та свідоцтво»; о. д-р Роман Федько, «Мучеництво у святоотцівській спадщині»; п. Ігор Бриндак «Мучеництво в історії Київської Церкви Х-ХІХ ст.: маловідомі сторінки»; ієром. Полікарп Марцелюк (ЧСВВ), «Новомученики УГКЦ та їхнє свідоцтво віри»; д-р Олег Цимбалюк «Прослава і почитання мучеників. Сучасна практика Католицької Церкви та досвід Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ». У другій частині збірника містяться доповіді делегатів-семінаристів, розділені на три тематичні секції: «Свідчення віри у Святому Письмі та Переданні Церкви», «Мучеництво та ісповідництво в історії Київської Церкви» та «Мучеництво та ісповідництво в сучасному світі: кровне та безкровне свідчення віри».

У вступному слові до цього випуску «Наукових записок ДДС» читаємо: «Студентські доповіді учасників конференції подаємо без істотних наукових редакторських правок (за винятком літературної редакції), бо вважаємо, що в такому вигляді вони мають особливу цінність: будучи ніби «словесними світлинами» наукових здобутків семінаристів, вони демонструють рівень їхніх знань та специфіку навчальних закладів, звідки вони походять».

Нагадаємо, що у 2016 р.Б. Дрогобицька духовна семінарія блаженних священомучеників Северина, Якима і Віталія відзначала свій 20-літній ювілей. З цієї нагоди впродовж 2016-2017 навчального року пройшло ряд заходів. Зокрема, 14 жовтня 2016 відбулася Святкова академія, 15 жовтня 2016 – подячна Архиєрейська Божественна літургія, 2-4 грудня 2016 р.Б. - ІІІ Міжсемінарійна науково-практична конференція, вийшло кілька компакт-дисків та книг.

Див. зміст: