... Семінаристи взяли участь у єпархіальній прощі до Грушева [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи взяли участь у єпархіальній прощі до Грушева [ФОТО] PDF Print E-mail
Sunday, 13 May 2018 19:36

alt12-13 травня семінаристи Дрогобицької духовної семінарії взяли участь у єпархіальній прощі з Дрогобича до Грушева. 12 травня, у суботу, декілька братів на чолі з проректором з виховної частини о. Василем Чавою та префектом бр. Богданом Хом'яком вирушили до цього відпустового місця, де було відслужено Велику вечірню з Литією. Крім цього, у кінці богослужіння в Грушівській святині посвятили копій Ювілейної ікони, які написані з нагоди святкування 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької семінарії. .

У п'яту неділю по Воскресінні, 13 травня, відбулась сама піша проща до Грушева, у якій брали активну участь семінаристи. Уже зранку з-під катедрального собору Пресвятої Трійці в Дрогобичі на чолі з отцями вирушили прочани з різних куточків Самбірсько - Дрогобицької єпархії. Брати супровождували пішу прощу співом, несли гучномовці, а також очолювали групи прочан. Під час прощі служився Акафіст до Пресвятої Богородиці, співали Ісусову молитву та пісні до Богородиці. Священики, які супроводжували молитовну ходу, виголошували короткі проповіді.

Архиєрейська Божественна Літургія, очолювана правлячим єпископом владикою Ярославом (Прирізом), розпочалась о дванадцятій годині. Богослужіння супроводжував співом зведений, мішаний хор, до якого ввійшли: хор Дрогобицього педагогічного університету ім. Івана Франка "Gaudeamus" ( диригент - професор Степан Дацюк), хор катедрального собору Пресвятої Трійці "Відлуння" (диригент - п. Надія Бунь) та хор Дрогобицької духовної семінарії "Оранта" ( диригент - о. Андрій Бунь). Решта братів впродовж прощі виконували обов'язки архиєрейської прислуги, приймали від мирян інтенції на Службу Божу та ін.

Правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослав (Приріз) у своїй проповіді наголосив на важливості відпустового села Грушів, через яке Пресвята Богородиця виявила заступництво українського народу. Також владика на онові євангельського уривку про сліпонародженого ствердив, що воєнні дії, які відбуваються на сході України, є для того, щоб виявились діла Божі. Владика Ярослав (Приріз) закликав усіх вірних єпархії до молитви в спільному наміренні - визволення від російських загарбників. По завершенні Божественної Літургії єпископ привітав усіх матерів, що були присутні на прощі, та подякував священнослужитилям, які співслужили на богослужіннях.

Див.фоторепортаж: