... Зустріч семінаристів із ієромонахом о. Аліпієм Федуном [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Visits

 Погода в Україні
 
Зустріч семінаристів із ієромонахом о. Аліпієм Федуном [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 12 April 2019 21:58

alt12 квітня 2019 року в актовому залі семінарії відбулась зустріч з ієромонахом отцем Аліпієм Федуном, наставником архаріату Святоуспенської Унівської Лаври Студійського уставу та випускником Дрогобицької духовної семінарії. Темою зустрічі було житіє святого преподобномученика Климентія Шептицького - великого подвижника УГКЦ.

Зібрання було розпочате з молитви, після чого владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, представив присутнім особу лектора. Відтак отець Аліпій розпочав свою змістовну та ґрунтовну доповідь, у якій розповів про різні віхи життя Климентія Шептицького, який походив із дуже побожної родини.

Найбільше ієромонах зосередив увагу на формуванні монашого покликання Климентія від дитинства й аж до вступу до монастиря Студійського уставу. Також о. Аліпій розповів про останні роки блаженного преподобномученика Климентія в російській в'язниці. Після приходу святого старця життя політичних в'язнів кардинально змінилось. Тюремна камера стала келією, про що дізнаємось із самих свідчень співв'язнів Шептицького. У в'язниці вісімдесятилітній старець молився, постив та перебував у мовчанці. Попри велику кількість жахливих допитів Климентій зумів зберегти велич любові у своєму серці, що випромінювалась назовні.

1951 року Климентій Шептицький закінчив земну мандрівку як мученик за Христову віру. Один із висловів святого особливо повчальний для всіх християн: "Мірою правдивою величі чоловіка є, головним чином, великість любові, що живе в його серці"(Повчання про Любов, 2 квітня 1945 р. Б.).

По завершенні цікавої доповіді студенти мали можливість поставити запитання отцю Аліпію, а подячне слово гостеві висловив владика Григорій.

Див.фоторепортаж: