... День відкритих дверей у Дрогобицькій духовній семінарії [ВІДЕО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2021 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
День відкритих дверей у Дрогобицькій духовній семінарії [ВІДЕО] PDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2021 14:50

dveri 202122 травня 2021 року Божого двері нашої Дрогобицької духовної семінарії відкрилися для молодих юнаків, які бажають краще розпізнати своє покликання, ознайомившись з семінарійним життям, його особливостями. Цьогоріч наш вищий духовний навчальний заклад відвідало кілька десятків молодих хлопців різного віку, де про семінарійне закулісся їм розповідали самі семінаристи.

Відчинивши двері нашої семінарії, на реєстратурі гостів чекали брати Михайло Луцак та Ярослав Медянко. Відтак спільнота підлітків та духовенства о 11.30 ревно молилася до Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив проректор з виховної частини о. Василь Чава у співслужінні наших випускників о. Василя Куцика та о. Тараса Боричко, з якими приїхали їх молоді парафіяни. У своєму привітальному слові о. Василь Чава щиро подякував усім хто завітав до наших стін і радо запрошував їх служити Богові та посвятити своє життя Йому. «Серед найрізноманітніших бажань,- наголосив о. Василь,- бажання служити Богові найкраще, найцінніше. Священники мають завдання, місію від Того хто їх вибрав навчати, провадити й освячувати».

Згодом усі перейшли до актового залу, де студентський декан семінарії бр. Михайло Карпінець (5 курс) ознайомив підлітків з програмою заходу, після чого вони переглянули фільм про історію, витоки та життя нашої ДДС. По завершенню перегляду фільму бр. Ярослав Мисак (5 курс) розповів, як відбувається навчальний процес та які дисципліни вивчають кандидати до священства. Бр. Володимир Литвин (6 курс) представив майбутнім абітурієнтам сайт нашої семінарії та інші медіаресурси (Facebook; Instagram, посилання на які подається нижче), на сторінках яких кожний охочий може знайти для себе надзвичайно багато цікавої інформації та слідкувати за життям та подіями, які стосуються цього вищого духовного навчального закладу. Пізніше бр. Остап Черхавський (6 курс) ознайомив наших молодих гостей з часописом «Слово», як він створюється і який шлях та етапи проходить журнал, щоб потрапити до наших читачів. Про наші музичні колективи, а саме квартет (брати Дмитро Білий, Василь Коваль, Петро Мичко, Максим Качала) та гурт «Quo Vadis» та їх творчість говорив бр. Василь Коваль (4 курс). А бр. Михайло Карпінець презентував місійну та харитативну діяльність братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці». Опісля брати V-го курсу провели екскурсію приміщенням семінарії: гості відвідали семінарійний храм, капличку, медичний кабінет, редакцію часопису «Слово», кухню та трапезну, кімнати семінаристів, спортзал і навчальні класи. Наситивши наших гостей їжею духовною (читанням Євангелія, молитвою, проповіді), ми не змогли їх залишити без їжі тілесної, тому вони не лише подивилися на трапезну, але й мали можливість скуштувати семінарійної їжі. Після спільного обіду всі присутні зробили пам'ятну світлину.

Ми щиро радіємо, що дрогобицька семінарія зацікавлює молоді лиця нашої Церкви і радо чекаємо на кожного хто бажає обрати шлях Божого женця, Божого виноградаря, Божого пастиря – Божого священника.

ВІДЕО 1: Фільм про Дрогобицьку семінарію

ВІДЕО 2: Віртуальна мандрівка Дрогобицькою семінарією

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: