... Дні духовної віднови у семінарії
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Most Read

Articles archive

< September 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
           
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Visits

 Погода в Україні
 
Дні духовної віднови у семінарії PDF Print E-mail
Sunday, 01 September 2024 20:42

dni dukhovnoyi vidnovy u seminariyi 2025У періоді з 30 серпня по 1 вересня 2024 р. Б. у Дрогобицькій семінарії проходили традиційні дні духовного відновлення з нагоди початку навчального року. Цього разу їх провів ієромонах-студит Мануїл Пишкович, випускник ДДС. Науки чергувалися зі спільною молитвою, приватним читанням Святого Письма та духовними розмовами із реколектантом.

Цикл цьогорічних зустрічей о. Мануїл розпочав із аналізу євангельського уривку празника Усікновення глави Йоана Хрестителя, в часі святкування якого ми перебували. "Зосередьмо свою увагу на поведінці Іродіяди, яка була розлючена на Йоана через його постійні напоумлення щодо моральності царської родини. Вона, ймовірно, настільки перейнялася думкою інших людей, що порадила своїй доньці просити у Ірода не добра для неї, а того, чого бажала сама, – завершення Йоанових вказівок внаслідок його смерті. Отож, коли об'єктом нашої уваги стають тільки зовнішні речі, ми не даємо розкритися чомусь внутрішньому. А насправді ж, одне має відповідати іншому".

Наступні науки продовжували розвивати цю основну думку. Реколектант застановлявся над уривками із книг Єремії, Царів, Виходу, Буття, Самуїла та Товита. Дійові особи та історичні епізоди цих уривків послужили о. Мануїлу відображенням таких духовних принципів: воля людини не завжди збігається з волею Божою; не слід нехтувати думкою інших людей; звикання, зокрема, у духовному часто стає перешкодою на шляху до Невідомого; не потрібно боятися правди перед лицем Бога. "Отож, основним посланням цих реколекцій є заклик бути завжди відкритим на Іншого", – сказав реколектант на завершення.

Після останньої науки о. Мирон Бендик, дякуючи гостю, зауважив: "Цими роздумами ви вкотре довели, що християнська перевага – це нестандартність мислення. Там, де логіка і стереотипи кажуть одне, Святе Письмо каже інше. Дякуємо вам, що подали нам приклад справжнього пережиття цих біблійних текстів".

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua