... "Можливо вже не за горами той день, коли будемо бачити митрополита Андрея Шептицького вже не на портреті, але на іконі…"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< November 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Visits

 Погода в Україні
 
"Можливо вже не за горами той день, коли будемо бачити митрополита Андрея Шептицького вже не на портреті, але на іконі…" PDF Print E-mail
Saturday, 05 November 2011 10:17
Митрополит Андрей (Шептицький)Нещодавно Дрогобицька Духовна Семінарія блаженних священномучеників Северина, Якима та Віталія єромонахів дрогобицьких торжественно вшанувала пам’ять великої і небуденної людини, пророка і Мойсея української народу та могутнього провідника УГКЦ в непростих  моментах її історії. У четвер, 3 листопада 2011 р. Б., у приміщенні актового залу Дрогобицької Духовної Семінарії відбулась святкова академія приурочена світлій пам’яті митрополита Андрея (Шептицького).        Розпочалось дійство з молитви і вступного слова брата Володимира Кобетяка, який коротко пригадав присутнім біографію Великого митрополита. Продовженням академії стала доповідь протоєрея Івана Гаваня, початком якої стала розповідь про дитинство владики Андрея, тоді ще Романа Шептицького. У своїй доповіді о. Іван опирався на «Спогади про митрополита» о. Івана Гриньоха, учня митрополита, який перебував біля владики до 1943 р., тобто, майже до самої смерті, тому його спогади, на думку о. Івана Гаваня, не можна залишити без уваги. Основною турботою Андрея Шептицького була турбота про долю рідної Церкви і народу. «Митрополит дбає за народ не для того, щоб стати державним мужем, але тому, що так вимагає його розуміння Церкви, - пише у «Спогадах» о. Іван Гриньох і додає, - можливо вже не за горами той день, коли будемо бачити митрополита Андрея Шептицького вже не на портреті, але на іконі…»
На завершення академії семінаристами 5 курсу було представлено документальний фільм про митрополита Андрея (Шептицького), який ще краще допоміг зрозуміти присутнім вартість його церковного і національного служіння.