... Пасхальні відвідини Вінниччини [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальні відвідини Вінниччини [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 07 травня 2017 14:22

altНа світлі великодні свята брати Микола М. Германович (5 курс) та Михайло Карпінець (1 курс) вирушили на місії до невтомного працівника у Христовому винограднику о. Михайла Будника, який є парохом храму ікони Зарваницької Божої Матері у с. Голдашівка Вінницької області (Київська Архиєпархія). Отець Михайло, окрім Голдашівки, ще обслуговує парафію Казанської ікони Богородиці у с. Романівка, парафію Покрови Пресвятої Богородиці у с. Осіївка, парафію Новомучеників Українських у м. Бершадь та смт. Чечельник.

Брати виїхали з Дрогобича у вечір Страсної середи, 12 квітня, і вже наступного ранку на автостанції м. Бершадь їх зустрів о. Михайло зі щирою посмішкою та розпростертими обіймами. Сівши в авто, місіонери разом із священиком вирушили у сусіднє с. Баланівка, де відбулася зустріч із бійцями АТО. Опісля, коли брати повернулися до м. Бершадь, молилися Вечірню із Літургією Василія Великого, а завершивши богослужіння вирушили до с. Голдашівка, де вже увечері своїм співом супроводжували Утреню Страстей Господніх. Гарною традицією на парафії є спільна вечеря у Великий четвер, яка і цього року відбулась у молодіжному центрі. Під час вечері зібраний Божий люд ще раз роздумує над євангельськими читаннями та пригадує первісну Тайну Вечерю.

Велика П'ятниця була насиченою, оскільки Вечірня із виставленням Плащаниці служилась на чотирьох парафіях. Спочатку богослужіння відбулись у с. Осіївка, а відтак дещо пізніше у м. Бершадь та смт. Чечельник, і завершилися у с. Голдашівка. У кожному селі та місті брати зверталися до парафіян зі своїми скромними роздумами над страстями та смертю ГНІХ. По завершенні богослужінь семінаристи повернулися до молодіжного центру, що у селі Голдашівка, де на них чекали молодь і діти, які бажали корисно і весело провести час

У Велику суботу, зранку, у с. Голдашівка служилась Вечірня з Літургією Василія Великого. А ввечері у м. Бершадь о. Михайло із своєю сім’єю і братами розпочали богослужіння вже самого Великодня. Також молитва тривала протягом цілої ночі у с. Голдашівка, згодом у с. Романівка та смт. Чечельник, а завершилась у с. Осіївка. На кожній із парафій служилась Божественна Літургія та освячувались великодні кошики.

В останній день свого перебування на місіях, у Світлий Понеділок, брати молилися дві Літургії, де мали можливість ще раз проповідувати. А відтак, виразивши взаємну подяку, брати вирушили додому. На автостанцію, з обіймами та надією на приїзд наступного разу, братів проводжала вся сім’я о. Михайла.

Брати складають щиру подяку о. Михайлу з родиною та парафіянам, які так тепло і щиро їх прийняли. Семінаристи набрались неоціненного досвіду ревного служіння на місійних теренах. А також вдячні духівнику братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці» владиці Григорію (Комару) і ректорату ДДС за надану можливість здійснити цю місійну поїздку.

Див.фоторепортаж: