... Семінарійний вечір пам'яті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарійний вечір пам'яті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 13 березня 2018 16:41

alt11 березня 2018 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії пройшов вечір пам'яті з нагоди п'ятої річниці від дня смерті владики Юліана Вороновського, першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Дане дійство було організоване членами Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці".

Вечір розпочався з молитви "Отче наш", яку виконали учасники семінарійного хору "Оранта". Після вступних слів ведучого бр. Олега Бережанського (2 курс) братчики представили відеоролик, у якому бр. Євген Карпінець (5 курс) розповів про дитинство, студентські роки, покликання до монашества та священства. Під час перегляду фільму був показаний уривок з інтерв'ю із владикою Юліаном, котрий рзповідав про його таємне рукоположення на єпископа.

Опісля бр. Василь Коваль (1 курс) виконав два авторські твори, які були складені на честь покійного владики Юліана. Спочатку семінарист декамував вірш, а також заспівав пісню під супровід гітари. Відтак бр. Ігор Котенко ( 3 курс) прочитав заповіт владики Юліана Вороновського.

Семінарійний захід завершився промовою проректора з виховної частини о. Василя Чави, який розповів про власний досвід пребування біля владики Юліана. Отець наголосив на тому, що велика любов до Бога та безнастанна молитва владики притягували людей до нього. Саме зі смиренної постави цього великого мужа сучасні та майбутні священнослужителі можуть взяти добрий приклад для наслідування, щоб стати ревними робітниками на Богом дорученій ниві. Крім цього, єпарх мав ще одну характерну рису - любив жартувати.

Після закінчення вечора брати, натхненні боговгодним життям владики Юліана, помолились за упокій його душі.

Див.фоторепортаж: