... "Пасха Господня" у Харкові [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
"Пасха Господня" у Харкові [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 10 травня 2018 14:23

altЗустріч із воскреслим Христом у братів Віталія Фещака (5 курс) та Євгена Карпінця (5 курс) відбулась у м. Харків. З 5 по 10 квітня вони допомагали преосвященному владиці Василю (Тучапцю), екзарху Харківському, виконуючи обов’язки архиєрейської прислуги та супроводжуючи співом богослужіння. 5 квітня, у Великий четвер, спільно із архиєреєм та священнослужителями і парафіянами нижнього храму свв. Верховних апостолів Петра і Павла Катедрального собору св. Миколая Чудотворця семінаристи брали участь у Вечірні з Божественною Літургією св. Василія Великого та Утрені Страстей Христових.

Також допомагали брати із Львівської духовної семінарії Михайло Филянець(1 курс) та Ярослав Пузич ( 1 курс). Після Вечірні з Божественною Літургією владика привітав усіх присутніх священиків – о. Миколу Семеновича, о. Андрія Насінника та о. Олега Рибчака, а також усіх священиків та семінаристів екзархату із установленням Таїнства Священства.У Страсну п’ятницю, 6 квітня, владика Василь відслужив Царські Часи та Вечірню з Виставленням Плащаниці. Йому співслужили священнослужителі екзархату, а також владика Ігор (Ісіченко), архиєпископ Харківський і Полтавський (УАПЦ). Увечері перед Господнім гробом було відслужено Єрусалимську Утреню. Семінаристи супроводжували богослужіння із парафіяльним хором, а також прислуговували біля архиєрея. 7 квітня, у день Страсної суботи і Благовіщення Пресвятої Богородиці, у храмі служилася Вечірня з Літургією св. Василія Великого, після чого було освячення пасок. Зранку перед тим брати разом із о. Миколою Семеновичем навідалися до військового госпіталю, щоб освятити паски для недужих.Великодні богослужіння неділі Воскресіння Христового розпочалися з Надгробного, відтак було відслужено Пасхальну Утреню, Архиєрейську Божественну Літургію, а потім відбулося освячення пасок. Після благословення артоса та великодніх кошиків парафіяльна молодь та брати-семінаристи разом із дітьми водили гаївки біля храму.

У другий день Великодніх свят владика Василь очолив Божественну Літургію у Свято-Покровському монастирі отців Василіян у смт. Покотилівка, де прислуговували наші семінаристи. У післяобідній час брати приєдналися до спільного молодіжного святкування у Свято-Івано-Павлівському монастирі сестер Згромадження Св. Йосифа ОПДМ разом з молоддю парафії св. Миколая Чудотворця м. Харкова. Радість Христового Воскресіння разом із місцевою молоддю розділили о. Микола Микосовський, ЧСВВ – голова молодіжної комісії Харківського Екзархату та молодь із Покотилівського Свято-Покровського монастиря. Спільні ігри, банси та частування завершилися Вечірнею у храмі та благословенням Владики. У Світлий вівторок було відслужено Архиєрейську Божественну Літургію, після якої брати відправилися додому розділяти пасхальну радість зі своїми рідними та близькими.

Семінаристи складають щиру подяку преосвященному владиці Василю за родинний прийом, а також сестрам Григорії та Неонілі Свято-Івано-Павлівського монастиря сестер Згромадження Св. Йосифа ОПДМ, спільноті храму св. Миколая Чудотворця за спільну молитву, гарно проведений час та спілкування. Брати також вдячні духівнику Братства « Введення в Храм Пресвятої Богородиці» владиці Григорію (Комару) та ректорату семінарії за надану можливість здійснити місійну подорож.

Див.фоторепортаж: