... Владика Діонізій закликав семінаристів пробудити в собі місійний дух
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2009 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Владика Діонізій закликав семінаристів пробудити в собі місійний дух PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 09 грудня 2009 18:45
Владика Діонізій в Дрогобицькій СемінаріїВ середу 9 грудня в актовій залі Дрогобицької семінарії відбулася зустріч семінаристів і ректорату семінарії з Апостольським візитатором для українців греко-католиків в Італії та Іспанії владикою Діонісієм (Ляховичем).
Владика розповів, що зараз в УГКЦ гостро стоїть питання надання належної душпастирської опіки її вірним, котрі проживають по цілому світі. Особливо на територіях, на яких присутність українців різко збільшилась у ХХ ст. Це – країни Західної Європи, Росія, Казахстан, прибалтійські країни, Молдова… Владика Діонізій наголосив, що відчувається брак священиків, котрі могли б присвятити себе праці серед цих вірних. В зв’язку з цим він звернувся до семінаристів з закликом плекати у собі місійний дух та бути готовими послужити Церкві у цій важливій ділянці душпастирського служіння.
Окремою темою звернення владики Діонізія до семінаристів було висвітлення місійної ситуації на території Італії, Португалії та Іспанії. Зокрема, владика висловив потребу у священниках для підтримки парафій, що знаходяться під його увагою…
Студенти Дрогобицької Духовної семінарії мали змогу поставити свої запитання дорогому гостю. Розмова переросла у цікавий діалог, коли самі семінаристи розповідали про своє бачення ситуації та пропонували можливі шляхи розв’язку існуючих проблем.

Довідка
У семінаристів Дрогобицької Духовної семінарії завжди існувала місійна свідомість. Від самих початків семінарії теоретичні знання відповідних курсів вони втілюють на практиці місійними поїздками до громад і вірних УГКЦ, котрі потребують особливої опіки – в східні регіони України, в Росію, Казахстан, Молдову… Наслідком такого виховання у стінах семінарії стало те, що декілька її випускників сьогодні працюють на місійних теренах.