... Семінаристи роздумували над духовними повчаннями св. Єфрема Сирійського
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< жовтня 2011 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи роздумували над духовними повчаннями св. Єфрема Сирійського PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 22 жовтня 2011 12:29
о. Аліпій (Федун) під час реколекцій у Дрогобицькій Семінарії (жовтень 2011)З 18 по 20 жовтня 2011 року Божого у Дрогобицькій Духовній Семінарії блаженних священномучеників Северина, Якима і Віталія ієромонахів дрогобицьких тривали дні духовної віднови. Цього року реколектантом був отець Аліпій (монах-студит), випускник Дрогобицької Духовної Семінарії, який ще у недалекому минулому впродовж 2 років виконував служіння префекта.      Основною темою цих реколекцій були 8 головних пристрастей: черевоугодництво (об’їдання), розпуста, грошолюбство, гнів, смуток, нудьга (униніє) і марнославство. У своїх науках о. Аліпій опирався на духовний досвід великого святого IV ст., вчителя Церкви, як для Католицької, так і для Православних Церков св. Єфрема Сирійського. У вступній науці о. Аліпій говорив про спокуси, що «не в нашій волі, щоб вони бентежили чи не бентежили нас, але в нашій волі прийняти їх чи відкинути, потурати їм чи протистояти». У наступних науках отець-реколектант розглядав глибше сутність кожної з цих пристрастей та пропонував методи боротьби з ними.
Під час реколекцій для семінаристів був дещо змінений розпорядок дня. Братія в цей особливий час зберігала мовчанку, і ввесь час був присвячений духовному читанню, роздумам та боротьбі з вищезгаданими пристрастями.
Завершилися духовні вправи Молебнем до Пресвятої Богородиці, який відслужив о. Аліпій. Після цього відбулась підсумкова наука, в якій отець-реколектант пояснив братам тягар гріха гордості і навів приклад боротьби з гордістю: «Хвалять тебе – мовчи, проклинають тебе – мовчи, будь, як мрець для світу». І ще підкреслив, що смирення, послух, терпіння, лагідність і любов спасають людину.
Після завершення реколекцій ректор семінарії о. д-р Мирон Бендик від імені цілого ректорату та всієї семінарійної спільноти подякував о. Аліпію за його науки та духовне збагачення для семінаристів. В свою чергу отець-реколектант подякував ректорату семінарії за довіру до монахів-студитів та запевнив про подальшу співпрацю монастиря та семінарії.