... "Християнин-українець": 52-й номер семінарійного часопису
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2013 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
"Християнин-українець": 52-й номер семінарійного часопису PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 02 лютого 2013 12:41

 Нещодавно вийшов друком новий 52-й номер суспільно-релігійного часопису "Слово" Дрогобицької Духовної Семінарії, який присвячений темі співвідношення християнського світогляду та державно-національної позиції віруючої людини. Чи може щирий християнин бути одночасно справжнім патріотом своєї Батьківщини? Подібні питання є актуальними для українського народу, в культурі якого переплетені християнська віра та народні звичаї. Отже, що зможе почерпнути для себе читач, прочитавши свіжий номер семінарійного часопису?

На перших сторінках нового "Слова" подані відповіді на кросворд минулого номера, а також ім'я його переможця - нею стала п. Неля Татарська з Дрогобича.
До уваги читачів щодо теми номера пропонуються наступні статті:
- роздуми ректора семінарії о. д-ра Мирона Бендика про вибори до Верховної Ради України, які проходили минулої осені;
- представлення суспільно-економічної політики держави, актуального стану та перспектив в умовах християнської України фінансистом Володимиром Бараняком;
- статті "У світі, але не від світу... або християнин і держава" та "Стережіться проповідників в "уніформах" о. диякона Дмитра Сенейка;
- ознайомленням із місцем Бога у постмодерній культурі: погляд викладача семінарії філософа Богдана Завідняка;
- статтю "Християнин і захист Вітчизни" магістра церковної історії Ігоря Бриндака;
- роздумування над зустріччю християнства і народних традицій в українському Різдві, авторства ІІІ-курсника Тараса Жеплінського;
- інтерв'ю з проф. Михайлом Шалатою з нагоди виходу 8-го перевидання "Русалки Дністрової".
У традиційній рубриці "На гранях часу" семінарист ІІІ-курсу Руслан Стецик знову розповідатиме про мистецтво і смаки у своїй статті "Співаймо не лише в душі", а заступник головного редактора Микола Витівський промовить слово до молоді на тему "Бай-бай, мила... Або замість пісні емігранта". І, звісно, редактори не могли оминути останніх нашумілих подій пов'язаних із датою 21.12.12, тому студент ІІ курсу Андрій Витівський розставить всі крапки над "І" у своїй статті "Початок кінця або в очікуванні апокаліпсису".
У рубриці "Подих скинії" Тарас Каблаш (IV курс) розкриє "Таємницю Божого імені", іконописець о. Михайло Олійник ознайомить читачів із "Львівською іконописною школою XVII ст.", а V-курсник Андрій Кітик скаже кілька слів про "Знамена перемоги".
За традицією, на останніх сторінках кожного номеру "Слова" наочно представлені і Родзинкою нового часопису є і призовий кросворд, присвячений темі "Християнин-українець", за розв'язання якого редколегія обіцяє цінний приз.описані останні цікаві події із життя і діяльності ДДС.
Родзинкою нового часопису є і призовий кросворд, присвячений темі "Християнин-українець", за розв'язання якого редколегія обіцяє цінний приз.
Шукайте свіжоспечене "Слово" на своїх парохіях, звертайтесь до своїх душпастирів... У разі виникнення питань та пропозицій пишіть редколегії за адресою: Часопис "Слово", вул. Данила Галицького, 2, м. Дрогобич, Львівська обл., 82100, або на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду