... Роздуми над вірою під час Хресної ходи вулицями Дрогобича [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2013 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Роздуми над вірою під час Хресної ходи вулицями Дрогобича [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 07 квітня 2013 19:20

Кожного року в Хрестопоклонну Неділю, яка є центром Великого Посту, вірні і духовенство м. Дрогобича бере участь у роздумах над стражданнями нашого Господа, проходячи із хрестом вулицями рідного міста. Крім розважань про хрест і страждання, вірні мають змогу пороздумувати і над якоюсь іншою актуальною темою. Цьогоріч нею виявилась тема, присвячена нашій вірі, оскільки 2013 рік є роком Віри.

Роздуми над вірою розпочав ректор ДДС о. Мирон Бендик після ІІ стації, вказавши на постаті  прабатьків, які зродили нас у християнській вірі - апостола Андрея Первозванного і папи Климента, який пролив свою кров на території нашої Батьківщини, у Криму. На кожній стації читалось Святе Євангеліє або ж читання з Апостола, а від стації до стації лунали страсні пісні, які виконували семінаристи ДДС. 

Продовжив розважати про віру о. Тарас Коберинко, поставивши перед очі молільників постаті солунських братів Кирила і Методія, батьків слов'янського письма і поширювачів віри христинської в рамках тогочасної культури, рідної слов'янам. 

О. Григорій Комар, протосинкел СДЄ, наголосив на мученицькому подвигу за єдність святого нашого Йосафата Кунцевича і Пратулинських мучеників, а о. Іван Паньків, декан дрогобицький дійшов аж до наших днів, підкресливши і постать покійного владики Юліяна як ісповідника віри.

На завершення, після XIV стації, своє пастирське слово промовив і владика Ярослав (Приріз), подякувавши всім молільникам за їх присутність.

 

Див. фоторепортаж: