... Посвячення пам'ятного знаку Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Посвячення пам'ятного знаку Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 26 квітня 2015 11:05

alt25 квітня 2015 року семінаристи взяли участь у посвяченні пам'ятного знаку Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України, який встановлений на фасаді Катедрального собору Пресвятої Трійці. Чин посвячення здійснив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у співслужінні владики Ярослава (Приріза), владики Григорія (Комара), владики Володимира (Війтишина), владики Кена (Новаківського), владики Богдана (Дзюраха), владики Бориса (Гудзяка), які в рамках роботи Постійного Синоду УГКЦ прибули у Дрогобич.

Урочистості розпочались з Великої вечірні, яку свої співом супроводжував хор Дрогобицької духовної семінарії "Оранта". Відтак була відслужена Панахида за загиблими воїнами. Тоді служителі і Божий люд процесійно вирушили до пам'ятного знаку, де і відбувся чин посвячення.

У своєму слові до духовенства та всіх присутніх блаженніший Святослав відзначив одну з найважливіших прикмет Бога - пам'ять про людину. Завдяки тому, що Бог пам'ятає, - людина живе. Бог пам'ятає так, що віддає за неї своє життя на хресті. Господь і людині дав здатність пам'ятати. За словами Патріарха, освячуючи пам'ятний знак, ми не просто віддаємо шану минулому, ця пам'ять має виховувати нас, і орієнтована на творення майбутнього.

Відтак владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, подякував Главі УГКЦ і присутнім єпископам за спільну молитву. Після завершення богослужінь відбувся Вечір пам’яті Героїв Україні, в якому взяли участь церковні хори, музичні колективи та парафіяльна молодь.

Див.фоторепортаж: