... Соціальне служіння УГКЦ дітям-сиротам [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Соціальне служіння УГКЦ дітям-сиротам [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 29 квітня 2015 19:18

alt29 квітня 2015 року до Дрогобицької духовної семінарії завітав керівник відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ о. Андрій Нагірняк, який представив увазі братів проблематику сирітства в Україні, розповів про напрацювання Церкви у цій сфері, а також вказав на потребу праці з дітьми сиротами, в якій Церква повинна відігравати чільну роль.

Отець розпочав виступ з презентації стану соціального служіння УГКЦ, структури і напрямків цього служіння. "Кожна парохія могла би щось соціальне робити,"- наголосив доповідач, підкресливши визначальну роль священика у започаткуванні і заохоченні такої справи. Серед напрямів соціального служіння отець Андрій виокремив потребу допомоги дітям-сиротам, і перейшов до детального висвітлення цієї теми. Зокрема брати переглянули фільм про служіння Церкви сиротам.

Відтак слово взяла п. Марія Саквук, керівник програм з питань сирітства та сімейних форм виховання Комісії УГКЦ у справах родини. Детально висвітливши особливості та проблеми у праці з дітьми-сиротами, п. Марія розповіла про програму Наставництва для таких дітей. Така програма полягає у тому, щоб дитина мала дорослого друга з життєвим досвідом, який зможе її зрозуміти, підказати, вислухати її. Програма вже активно реалізовується у дитячих закладах нашого регіону.

Опісля доповідачі розповіли про способи допомоги дітям-сиротам, закликавши братів долучатись до праці у цій сфері. Кожен семінарист отримав відповідну літературу, яка подає практичні поради у служінні таким категоріям дітей. На завершення семінарійна спільнота помолилась за дітей-сиріт.

Див.фоторепортаж: