... Дрогобицькі семінаристи мали змогу почути про спорт у навчанні Церкви [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи мали змогу почути про спорт у навчанні Церкви [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 14 березня 2017 21:04

alt14 березня 2017 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулося чергове засідання Українського богословського наукового товариства, головою якого є викладач нашої семінарії о. Іван Гаваньо. Саме він представив братам гостей, які виступили з доповіддю на тему: "Спорт у навчанні Церкви і в сучасному контексті". Головним доповідачем був викладач кафедри олімпійської освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського п. Антон Литвинець.

Розпочав лектор, власне, з ідейних засад спортивної діяльності християнської Церкви, де подав тези зі Святого Письма, які стосуються людського тіла, як такого, а також коротко розповів про спортивні змагання часів раннього християнства у Римській імперії. Наступним кроком ритора була характеристика церковних шкіл епохи Відродження, в яких пропагували фізичне виховання. Слід зазначити, що п. Антон наводив безліч цитат відомих церковних діячів, зокрема, папи Івана Павла II. Опісля доповідач розповів про католицькі спортивні організації, символіку в спортивній діяльності Церкви, сучасний розвиток християнських спортивних організацій у світі, а також про діячів християнської Церкви, які вплинули на формування ідейних основ сучасного олімпізму. Завершальним акордом виступу був розділ, який стосувався безпосередньо християнських спортивних організацій України.

На завершення виступу до слова був запрошений о. Іван Гаваньо, який висловив щиру подяку гостям за досить змістовну доповідь, побажавши розвивати спортивну діяльність у житті Церкви, і тим самим закликати молодь до активного та здорового способу життя.

"Граючи у спортивні ігри, християни мають розвивати і допомагати іншим розкрити такі важливі чесноти - мужність, спокій, розсудливість і справедливість", - папа Іван Павло II.

Див.фоторепортаж: