... Семінаристи взяли участь у освяченні храму в місті Приморськ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи взяли участь у освяченні храму в місті Приморськ [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 02 листопада 2018 20:42

alt28 жовтня 2018 року семінаристи Дрогобицької духовної семінарії Володимир Тухлян (6 курс), Роман Крайчик (4 курс) та Олег Шагала (4 курс) здійснили поїздку до Донецького екзархату, у місто Приморськ, що на Запоріжжі, де душпастирює випускник ДДС о. Юрій Драпак. Місія братів полягала в супроводі співом Архиєрейської Божественної Літургії та приготуванні храму до освячення.

Напередодні освячення храму, 27 жовтня, відбулась Велика вечірня з Литією, яку очолив о. Юрій Драпак. Наступного дня святкування розпочалися молитовним приготуванням. Урочиста зустріч єпископа, яка наступила після богослужіння ІІІ Часу, була переповнена хвилюванням місцевих парафіян, які чи не вперше мали нагоду спостерігали таке дійство.

Чин освячення храму здійснив владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький.  Відтак єпископ очолив Божественну Літургію, по завершенні якої подякував усім жертводавцям. Опісля семінаристи мали змогу відвідати місто Мелітополь, а наступного дня, попрощавшись з о. Юрієм Драпаком, парохом освяченої церкви, та вірними парафії, вирушили до семінарії.

Брати висловлюють щиру подяку отцю Юрію за гостинність та парафіянам, які своєю щирістю зворушили серця семінаристів, ділячись досвідом власного шляху до Бога - переселення, відстань, туга, сповідь, хрещення і вибір УГКЦ. Віряни були щиро зворушені і захоплені будівництвом та освяченням храму, бо до цього часу богослужіння відбувалися в будинку.

Семінаристи дякують ректорату семінарії за прекрасну можливість долучитися до цієї величної події.

Див.фоторепортаж: