... Презентація книги “Пацлавська Кальварія і чудотворна ікона Богородиці”
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Презентація книги “Пацлавська Кальварія і чудотворна ікона Богородиці” PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 12 вересня 2023 17:15

2023 knyha kalvaria12 вересня 2023 р. Б. в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулося чергове відкрите засідання Українського біблійно-наукового товариства. У рамках засідання доповідач о. Михайло Олійник, викладач ДДС та іконописного факультету, презентував плід своєї праці - книжку "Пацлавська Кальварія і чудотворна ікона Богородиці".

Після вступної молитви, голова місцевого осередку УБНТ та модератор засідання о. Іван Гаваньо, викладач ДДС, зробив невеликий екскурс в минувшину, охарактеризувавши дослідження о. Михайла Олійника як представлення феномену паломницьких місць. Автор книги розпочав презентацію з власних спогадів про Українську Кальварію, які й дали поштовх детальнішому зацікавленню даною тематикою. Жоповідач епізодично виклав зміст книги і тим самим представив значущість цього паломницького центру у минулому та в сучасності. "Це дослідження було зроблене найперше, щоби люди знали, що ми маємо таке величне місце молитви, - підсумовує о. Михайло, - щоби ми пам’ятали свою культуру, а найголовніше, щоб про Українську Кальварію дізналася молодь".

Відтак у рамках рубрики "Питання-відповідь" доповідачеві могли поставити питання будь-хто із залу присутніх. Відбулася цікава дискусія, яка дала можливість присутнім здобути глибше розуміння своєї Києво-Галицької традиції.

О. Іван Гаваньо у завершальному слові зазначив: "Биличі, Грушів, Самбір, Кальварія та інші паломницькі святині у свій час стали форпостами української нації, яка переживала поневолення. Тепер вони потребують оновлення, після якого народ продовжить утверджуватися серед інших вільних європейських народів".

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:

~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua