... Молитовні чування на празник Братства [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Visits

 Погода в Україні
 
Молитовні чування на празник Братства [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 08 December 2014 15:25

alt6 грудня о 21.30 братчики на чолі з духівником - владикою Григорієм (Комаром) зібрались в каплиці Братства. Звідси почалась молитовна хода з іконою Введення в храм Пресвятої Богородиці. Семінаристи зі свічками у руках і піснею на устах вирушили слідом за іконою. "Пресвятая Богородице, спаси нас!" - піднесено лунала молитва. Обійшовши навколо семінарії братчики урочисто увійшли до семінарійного храму і тут занесли свої щирі молитви до Богоматері. Так розпочалось святкування празника Братства Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Програма чувань була дуже насичена. Молитовне вшанування Пресвятої Богородиці почалось молебнем Братства, який очолив владика Григорій. Опісля духівник семінарії о. Степан Угрин провів Ісусову молитву з розважаннями. У храмі палахкотіли лампади, палахкотіли також серця семінаристів, спокійно і тихо, але водночас ревно і щиро взиваючи: "Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас грішних!" По закінченні кожної сотиці Ісусової молитви о. Степан давав коротку науку для призадуми. Перша наука стосувалась самої Ісусової молитви. "Молитись маєте так, наче ця молитва є визначальною, наче від неї залежить щось важливе", - радив отець. Ісусову молитву треба молитись у стані, в якому перебували монахи-пустинники, чи солдати на Сході України, тобто коли іншої надії, крім Бога, немає. Друга наука стосувалась особи Богородиці, зокрема о. Степан відзначив 2 її риси - чистоту і заступництво над світом. Кожен семінарист, наслідуючи Марію, повинен плекати у собі ці риси. У останньому розважанні духівник радив застановитись над славою мучеників. Вшанування мучеників має відбуватись не лише через звернення до них, а і через наслідування їхнього подвигу в сенсі не боятись іти на різні жертви, нагод для яких у священичому служінні буде багато.

Кульмінацією чувань була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Григорій у співслужінні о. Василя Чави, о. Василя Вербіцького і віце-ректора Львівської Духовної Семінарії о. Михайла Лесіва, випускника ДДС і першого голови Братства у Дрогобичі.

Після Літургії владика здійснив чин освячення води і окропив нею всіх присутніх братів і отців.

У святкуванні празника взяли участь також братчики з Львівської і Київської духовних семінарій.

Див.фоторепортаж: