... Білорусь вітає дрогобицьких семінаристів [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Visits

 Погода в Україні
 
Білорусь вітає дрогобицьких семінаристів [ФОТО] PDF Print E-mail
Tuesday, 09 May 2017 16:41

altСтуденти Дрогобицької духовної семінарії завжди відгукуються на прохання допомогти Церкві, у якому б кутку світу вона не знаходилася. Цього року наші семінаристи Владислав Стефанишин (5 курс) та Марко Стахнів (1 курс) вирушили допомогти греко-католицькій Церкві у Білорусі. Там наші віряни несуть нелегкий хрест, адже греко-католицька Церква в Білорусії перебуває в меншості, а ставлення з боку держави та РПЦ не дає їй можливості швидко розвиватися. 

Місійну подорож брати розпочали 12 квітня, у Страсну Середу. Прибувши у Страсний Четвер до Мінська семінаристи разом із римо-католицькою спільнотою помолилися Месу, на якій їх привітали із Днем Священства. Після богослужіння братів гостинно зустрів апостольський візитатор для греко-католиків Білорусі архімандрит о. Сергій Гаєк. Цього ж дня разом із отцем Сергієм і його сотрудником о. Олександром Шибекою було відслужено Вечірню з Літургією св. Василія Великого, а опісля – Страсну Утреню. Вранці разом з білоруськими семінаристами Андрієм та Микитою, які є студентами Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ, брати нашої семінарії Владислав та Марко молилися Царські Часи, а згодом мали можливість оглянути місто Мінськ, включаючи святині греко-католицької Церкви, храми та монастирі, які сьогодні передані у власність РПЦ, або перероблені під філармонії чи музичні училища. Після захоплюючої екскурсії брати з вірними греко-католицької Церкви молилися Вечірню з виставленням Плащаниці, а також Єрусалимську Утреню. У богослужіннях також взяла участь місцева римо-католицька парафія, у храмі якої відбулися богослужіння. У Велику суботу, 15 квітня, відбулися Вечірня з Літургією св. Василія Великого та Чин освячення пасок.

Пасхальні богослужіння брати Владислав та Марко разом із отцем Сергієм Гаєком розпочали в римо-католицькій катедрі, де були запрошені місцевою громадою на богослужіння в латинському обряді. Був присутній також і римо-католицький єпископ Тадеуш (Кондрусєвіч). Опівночі розпочалися богослужіння для греко-католиків: Надгробне, Воскресна Утреня, Божественна Літургія, на яких були присутні греко-католики й римо-католики Мінська. Опісля богослужінь брати нашої семінарії разом із отцем Сергієм зранку поїхали до інших парафій – м. Івацевічі (213 км) та м. Брест (348 км), де молилися разом із греко-католицькими громадами Воскресні богослужіння. У Світлий Понеділок, повернувшись до Мінська, семінаристи мали змогу відвідати ще одну парафію, де дякує і співає в хорі випускник Дрогобицької семінарії – брат Андрій Латиш, а відтак сповнені незабутніх вражень повернулись додому.

Брати Владислав та Марко висловлюють щиру подяку братству Введення в храм Пресвятої Богородиці, а також його духівнику – владиці Григорію (Комару) і ректорату ДДС за сприяння у місійній поїздці.

Див.фоторепортаж: