... Місії в Приморську [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Visits

 Погода в Україні
 
Місії в Приморську [ФОТО] PDF Print E-mail
Sunday, 19 May 2019 19:40

altВеликодні свята брати Євген Карпінець (VI курс) та Михайло Карпінець (III курс) провели на території Донецького екзархату УГКЦ у м. Приморськ Запорізької області. У місті з 2011 року існує громада УГКЦ. Очолює місцеву парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці випускник Дрогобицької духовної семінарії о. Юрій Драпак. Це невелике містечко є районним центром Запорізької області, населення якого становить близько 12 тис. мешканців. Приморськ знаходиться на узбережжі Азовського моря та має статус курортного міста. У місті розташовано багато відпочинкових баз, оздоровчих таборів, куди влітку з’їжджаються чимало відпочивальників.

У Приморську отець Юрій душпастирює лише 3 роки, однак за цей короткий відрізок часу парафія звела чудовий храм і продовжує стрімкий розвиток завдяки ревному служінню молодого священика. Брати прибули до Приморська зранку у Страсний четвер, де їх радо зустрів о. Юрій. Невдовзі браття з отцем вирушили до храму, щоб помолитись Вечірню з Літургією св. Василія Великого. Опісля вирушили у місто, щоб допомогти священику полагодити справи у підготовці до Великодня. Після відпочинку семінаристи знову відправились до храму, де вже трудились з парафіянами, прибираючи в храмі і навколо нього. Ближче до сутінок помолились Утреню Страстей Господніх.

Наступного дня, у Страсну п’ятницю, були відслужені Великі Царські Часи та Вечірня з виставленням Плащаниці. Суботній ранок розпочався із Єрусалимської Утрені, котру семінаристи, як й інші богослужіня Страсного тижня і Великодня, супроводжували своїм співом. Опісля брати допомагали отцю у різних господарських справах. А вже ввечері знову поспішили до храму, де молились Вечірню із Літургією св. Василія Великого та Надгробне.

Богослужіння Світлої неділі Воскресіння Христового розпочалися о 06.00 ранку. Як наголосив о. Юрій, це богослужіння закарбувалось у серці всіх парафіян, адже вони вперше зустріли Воскреслого Христа у своєму храмі. Після Божественної Літургії біля храму відбулося освячення пасок та інших пасхальних страв. Важливою подією для громади стало Хрещення і Миропомазання наймолодшої парафіянки Ярослави у Світлий понеділок. Відтак наповнені вражень та неоціненного досвіду брати вирушили додому, щоб і своїх рідних привітати зі світлим празником Христового Воскресіння.

Брати висловлюють подяку владиці Григорію (Комару), духівнику Братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці», ректорату семінарії за надану можливість відвідати місійні терени. Окрему подяку складають о. Юрію Драпаку та всім парафіянам храму Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Приморська за щиру гостинність та теплий прийом.

Див.фоторепортаж: