... Щедрий вечір у Харкові [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< January 2020 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    

Visits

 Погода в Україні
 
Щедрий вечір у Харкові [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 31 January 2020 20:36

altНа Йорданські свята брати IV курсу Рожак Іван та Мисак Ярослав побували на місійних теренах у м. Харків. Місіонери приїхали послужити преосвященнішому вл. Василію (Тучапцю), Харківському екзарху. По прибутті до місця призначення семінаристи направилися до Свято-Івано-Павлівського монастиря Згромадження Св. Йосифа ОПДМ, де познайомилися із сестрами, які звершують тут свій монаший подвиг.

18 січня, в день Навечір’я Богоявління, були відслужені у катедральному храмі св. Миколая Чудотворця Божественна Літургія та Вечірня, які очолив вл. Василій. Брати-семінаристи допомагали супроводжувати богослужіння церковними піснеспівами, виконували роль архієрейської прислуги, а в позалітургійний час допомагали прикрашати храм та монастир сестер-йосифіток.

На щедрий вечір брати побували із владикою та сестрами у монастирі. Під час урочистої трапези велично звучали колядки та щедрівки. Маючи в своєму активі трішки вільного часу, четвертокурсники познайомилися із молодіжною спільнотою м. Харкова «Квіти Слобожанщини», а опісля – з самим містом. Братів надзвичайно приємно вразило м. Харків та свідома молодь, яка вільно та красномовно спілкується українською, співорганізовує екзархальні прощі, вертепи, табори і вільно ідентифікує себе греко-католиками.

Брати-місіонери висловлюють щиросердну подяку преосвященному єпископу вл. Василію, ієреям катедрального храму, преподобним сестрам, усім парафіянам. Також брати дякують ректорату нашої семінарії, управі Братства “Введення в храм Пресвятої Богородиці” та його духівникові вл. Григорію (Комару).

Див.фоторепортаж: