... Місійна поїздка до м. Донецька
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
Місійна поїздка до м. Донецька PDF Print E-mail
Monday, 16 May 2011 15:33
Пасхальні місії 2011 р.Б брат Андрій Марчук провів у м. Донецьку, в катедральному соборі Пресвятої Богородиці Донецько-Харківського екзархату. Семінарист розповідає, що цей собор будувався протягом 10 років і незважаючи на тиск і різні проблеми з боку влади, вже ж таки вдалося закінчити його. Настоятелем собору є митрофорний протоієрей о. Василь Пантелюк, який нині є канцлером Донецько- Харківського екзархату. Цей священик є відомою людиною не тільки на теренах східної України, але і закордоном. Завдяки йому була вперше зареєстрована громада, яка тоді ще складалася з західноукраїнських переселенців. Завдяки ж благодатній опіці Пресвятої Богородиці, церковна спільнота з кожним роком зростала.
Сьогодні можна з впевненістю сказати, що переважають тут корінні жителі м. Донецька. Брат Андрій Марчук розповідає: "Оскільки я сам перед тим, як стати семінаристом, під час навчання в Донецькій музичній академії ім. С. С. Прокоф’єва відвідував цей храм, то з власного досвіду можу засвідчити, що кожного дня на богослужіннях можна побачити різних людей».
Зараз щодня в катедральному храмі здійснюється богослужіння. В Неділю і свята служаться дві Літургії. Переважно на другу Літургію приходять батьки з маленькими дітьми. Після богослужіння діти займаються у Воскресній школі, якою займаються сестри Служебниці та катехити. Багато вірних працює в благодійному фонді «Карітас», який займається дітьми вулиці. Крім цього, о. Василь з сотрудником о. Романом Вовком опікуються громадою вірних УГКЦ в Козацькому Храмі Різдва Христового на території інституту штучного інтелекту. В храмі недавно сталося чудо з іконою Фатімської Богородиці: чудесним способом залишився відбиток, вміщений в середині скла.