... Похорон владики Юліана: 1-ий день [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2013 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Похорон владики Юліана: 1-ий день [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 01 March 2013 22:25

Сьогодні, 1 березня 2013 р. Б., у катедральному храмі Пресвятої Трійці, де лежить тіло покійного владики Юліана (Вороновського), ректорат та семінаристи ДДС, єпархіяльні священики та багато вірних нашої єпархії взяли участь у похоронних відправах. Ще зночі семінарійна братія була присутня на молитовних чуваннях біля тіла владики, молячись Молитовний Псалтир до самого ранку. А відразу опісля розпочалась заупокійна Божественна Літургія, яку очолив ректор ДДС о. Мирон Бендик. На протязі дня катедральний храм з наміренням помолитись за упокій свого архиєрея відвідали багато вірних, для яких владика Юліан, безсумнівно, був духовним батьком. А ввечері близько 80-ти єпархіяльних священиків відслужили Парастас.

Домовина з тілом Преосвященного владики прибула до катедри цієї ночі о 1:30. Відтак семінаристи розпочали читання Молитовного Псалтиря, яке тривало до самого ранку. А близько 6:30 виголосом "Благословенне Царство" о. Мирон Бендик, який був разом з владикою Юліаном ще з часів підпілля та при утворенні нашої єпархії і семінарії, почав заупокійну Літургію. Семінаристи співом супроводжували це богослуження. Весь день священики, які належать до Самбірсько-Дрогобицької єпархії, сини владики Юліана, читали Святе Євангеліє. Воно продовжується і зараз та буде тривати ще найблищими днями. О 18:00 о. Григорій Комар, протосинкел СДЄ, розпочав поминальне богослуження - Парастас, у якому взяли участь 78 священиків та багато вірних, а з ними і семінаристи ДДС. Співали цей Парастас випускники нашої семінарії. У проповіді, яку під час цієї молитви виголосив канцлер єпархії о.Тарас Герасимчук, він порівняв владику з висячим на хресті Христом, бо і владика Юліан виконав до самого кінця волю свого небесного Отця. А потім додав: "Владика Юліан був надзвичайно простим, адже він по собі не залишив жодного маєтку, не їздив на дорогих автомобілях та не стидався свого зношеного підрясника, а завжди виявляв простоту та дитячу наївність. Він завжди покладався на Бога і з любов'ю виконував Його волю, про що відверто заявив під час вступу на престіл єпарха Самбірсько-Дрогобицького. Владика Юліан був жертовним і люблячим батьком для своєї Церкви і народу".

Цієї ночі буде продовжуватись читання Святої Євангелії. Братія візьме участь у цілонічних чуваннях та молитві за свого першоієрарха.

 

Див. фоторепортаж: