... Семінаристи взяли учать у прощі до Грушева [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи взяли учать у прощі до Грушева [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 12 May 2014 17:07

alt11 травня 2014 року, у День матері, відбулась єпархіальна до Грушева. Частина паломників, серед яких була велика кількість молоді, дорогу до чудотворного місця подолали пішки. О 6 годині ранку колона прочан, з молитвою на устах, розпочала свій шлях від Катедрального собору Пресвятої Трійці.

Провідник прощі о. Олег Кекош закликав кожного учасника на початку дороги зробити собі намірення і жертвувати в цьому наміренні всю прощу. Під спів пісень паломники подолали перші кілометри прощі. Дорогою до колони долучались все нові і нові учасники. У с. Гирівка відбувся поділ прочан на групи. Кожна група отримала ведучого брата-семінариста. І знову в путь. Лунала Ісусова молитва, яка освячувала кожен крок прочанської колони. Дорогою учасники мали змогу приступити до Святої Тайни Покаяння.

У с. Рихтичі відбувся 30-хвилинний відпочинок, на якому ведучі брати змогли провести невелику працю у своїх групах. Учасники груп знайомились між собою, ділились враженнями від прощі. Кожна група мала завдання придумати своє представлення.

Після привалу розпочалось представлення груп. Найактивніші паломники підходили до мікрофону і намагались якнайоригінальніше представити свою групу. Співались пісні, лунали слова молитов. Не забували і про матерів, раз-у-раз вітаючи їх з "професійним" святом. А матерів на прощі було чимало.

Близько 11 години на горизонті з'явилась фігура Божої Матері на початку села Грушів. З молитовним піднесенням прочани подолали останні метри 18-кілометрового шляху. У Грушеві відслужилась Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Ярослав Приріз, єпарх Самбірсько-Дрогбицький. Після Літургії архиєрей здійснив Чин посвяти українського народу під Покров Матері Божої.

Див.фоторепортаж:Â