... Урочиста Академія з нагоди 20-тиліття Дрогобицької духовної семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2016 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Урочиста Академія з нагоди 20-тиліття Дрогобицької духовної семінарії [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 15 October 2016 15:50

alt14 жовтня 2016 року у музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича відбулась Урочиста Академія з нагоди 20-тиліття Дрогобицької духовної семінарії. Дійство зібрало духовенство єпархії на чолі з владиками Ярославом (Прирізом) та Григорієм (Комаром), семінаристів, отців-випускників, викладачів та настоятелів семінарії, доброчинців і благодійників, працівників, та усіх причетних до її створення і функціонування. На святі також були присутні представники інших семінарій, гості з різних навчальних закладів міста, представники влади.

Академія розпочалась з молитви "Отче наш" у виконанні семінарійного хору "Оранта". Відтак привітальне слово виголосив преосвящений владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Владика розповів про започаткування семінарії та її роль у нашій Церкві, зокрема про її значення для нашої єпархії. Було прочитано привітальні листи Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) та, єпарха єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії владики Бориса (Гудзяка), які через душпастирські обов'язки не змогли бути присутніми на дійстві. До гостей звернувся ректор о. Мирон Бендик, який розповів про нелегкий шлях становлення і розвитку Дрогобицької семінарії, що будувалась "з нічого". За словами отця, всі, хто стояли у витоків семінарії і на початках сумнівались, що з цієї грандіозної ідеї щось вийде, з кожним роком досвідчували, що Бог добрий. Саме ці два слова завжди повторював скептикам блаженної пам'яті владика Юліан (Вороновський), який був ініціатором створення семінарії і доклав чималих зусиль до її розбудови. Присутні на урочистості мали можливість почути спогади про семінарійне життя ієромонаха студійського уставу Аліпія Федуна, який був семінаристом найпершого у історії семінарії курсу, набраного у 1996 році. Виступив також проректор з навчання о. Роман Андрійовський. Отець наголосив на численних здобутках семінарії за роки її існування, охарактеризував її сучасний стан та поділився планами на майбутнє. На прикладі нашої семінарії о. Роман показав здійснення пророчих слів кардинала Йосифа (Сліпого) "Великого бажайте!"

Дійство супроводжувалось виступом хору "Оранта", семінарійного гурту "Quo Vadis". Кілька композицій виконав хор отців-випускників семінарії під проводом о. Тараса Коберинка. Також був показаний короткий відеоролик з фотографіями різних періодів. Таким чином кожен випускник міг пригадати свої семінарійні роки, а кожен гість зануритись у захоплюючу атмосферу семінарійного життя. Наприкінці акодемії отець-ректор нагородив грамотами усіх причетних до становлення та розвитку нашої Alma mater, які однак вже не працюють в семінарії. Також владика Ярослав подякував родині Дітріх з Німеччини, які від початків фінансово підтримують Дрогобицьку семінарію, і у цей день приїхали розділити радість її ювілею.

Завершилась Академія молитвою "Боже великий єдиний", у виконанні обох хорів: студентського та священичого. Відтак усі гості були запрошені до семінарії на святкову вечерю.

Нагадуємо, що у 2016 р.Б. Дрогобицька духовна семінарія блаженних священомучеників Северина, Якима і Віталія відзначає свій 20-літній ювілей. З цієї нагоди впродовж 2016-2017 навчального року передбачено ряд заходів. Зокрема, вийшло кілька компакт-дисків, опубліковано ювілейний випуск "Наукових записок ДДС", заплановано проведення науково-практичної конференцію для студентів греко-католицьких духовних семінарій в Україні…

Див.фоторепортаж: