... "Слово" № 69: Чудо у християнстві
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Visits

 Погода в Україні
 
"Слово" № 69: Чудо у християнстві PDF Print E-mail
Friday, 17 March 2017 22:27

altУ 2017 році сповнюється 30 років від об’явлення Богородиці в с. Грушів, Дрогобицького району. Ця подія, яка сколихнула весь християнський світ, передувала епохальним подіям – розпаду СРСР, здобуттю Україною незалежності та легалізації УГКЦ. Цьогоріч також відзначаємо 100-річчя ще одного об’явлення Божої Матері – у Фатімі. З цієї нагоди редколегія «Слова» вирішила пригадати ці чудесні події, розважити над їх сенсом для християнського світу сьогодні, а також роздумати над феноменом чуда загалом у різноманітних його проявах.

Тема номеру:

Номер відкриває стаття о. Мирона Бендика «"Чудо, Чудо", – повідають», яка розкриває сенс чуда у християнстві. Андрій Витівський у статті «Чудо – в Тобі!» намагається пояснити, що не обов’язково шукати чудо в якихось надприродних явищах, насправді чуда оточують нас, а найбільшим чудом є сама людина. Василь Салій робить екскурс у Грушів 1987 року, відтворюючи хронологію основних подій навколо об’явлення Богородиці («Грушівське чудо – тридцять років опісля»). На запитання «Що насправді сталось у Фатімі?» відповідає однойменною статтею Олег Вовк. Над феноменом чудотворності ікони пропонує розважити Іван Гавриляк. Михайло Бринько пояснює, як відрізнити автентичне Боже чудо від фальшивих чудес («Псевдочуда»). Про чудотворну силу мощей святих розповість стаття Олега Шагали «"Дивний Бог у Святих Своїх", або чудо мощей».

На гранях часу:

Редколегія поспілкувалась з головою місії «Постуляційний центр беатифікації УГКЦ» о. Полікарпом Марцелюком, ЧСВВ, який розповів про феномен святості у Церкві і притаманні йому прояви чудес. Володимир Литвин намагався провести паралелі між медичним та духовним зціленням («Медичне лікування та духовне зцілення»). «Слово» попросило своїх читачів поділитись, чи досвідчували вони чудо у своєму житті. Відповіді на це запитання можна знайти в рубриці «Опитування». Євген Карпінець закликав молодь замислитись «Яке я чудо можу зробити Тобі, Господи?». У рубриці «Особистість» Володимир Тухлян пропонує наслідувати життя і чесноти о. Василя Вороновського («Отець Василь Вороновський – священик-екзорцист, котрий виганяв злих духів»). Андрій Нискогуз виокремив основні ідеї книги Хосе Луїса Мартіна Декальсо «Чому варто мати надію» («Диво під палітуркою»), а Ігор Бриндак – фільму «Отець Піо» («Між небом і землею»).

Подих скинії:

У рубриці «Святе Письмо», Роман Садовий на основі біблійних прикладів пояснює «Як стати учасником чуда?». Юрій Мисів розповість про «Чудо Святого Таїнства Єлеопомазання». Силу покаяння і навернення у статті «Чудо переміни душі» демонструє о. Олег Чупа.

Семінарія:

Традиційно номер завершується сторінкою поезії, переліком основних семінарійних подій («Літопис») та призовим кросвордом.