... У Дрогобичі пройшла Святкова академія з нагоди 25-ліття СДЄ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
У Дрогобичі пройшла Святкова академія з нагоди 25-ліття СДЄ [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 28 May 2018 14:01

alt27 травня 2018 року, на свято П'ятидесятниці, семінаристи побували на урочистій академії з нагоди 25-ліття заснування Самбірсько - Дрогобицької єпархії, яка відбулося у Львівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Юрія Дрогобича. У цьому дійстві взяли участь багато хорових та інструментальних колективів навчальних закладів та церковних спільнот.

Зокрема активну участь взяв семінарійний хор "Оранта", регентом якого о. Андрій Бунь. Семінаристи разом із чоловічим камерним хором «Боян Дрогобицький» під керівництвом Василя Довгошиї. Саме ці хори після слів ведучих розпочали академію виконанням пісні "Царю небесний".

Опісля правлячий Архиєрей владика Ярослав (Приріз) виголосив вступну промову, у якій наголосив на важливості приналежності до Вселенської Церкви, яка є Тілом Христовим. Єпископ також згадав першого Архиєрея Самбірсько-Дрогобицької єпархії блаженної пам'яті вл. Юліана Вороновського. Одразу по закінчення промови семінарійний хор "Оранта" та "Боян Дрогобицького" виконали твір "Отче наш" М. Вербицького та "Богородице Діво" А. Гнатишина в супроводі струнного оркестру, фортепіано та солістки Ілони Казів.

Згодом своє слово виголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який наголосив на визначальній ролі Української Греко-Католицької Церкви в громадському та національному житті держави. 

Під час першої частини самого святкового заходу був зроблений короткий огляд історії - заснування єпархії та її становлення. Наприкінці академії палко привітали з 55-річчям правлячого єпарха вл. Ярослава (Приріза).
На академії були присутні єпископ - помічник СДЄ вл. Григорій (Комар) та секретар Синоду Єпископів УГКЦ, адміністатор Патріаршої курії УГКЦ, єпископ-помічник Київської Архиєпархії, випускник Дрогобицької духовної семінарії, Богдан (Дзюрах), а також духовенство Самібрсько-Дрогобицької тa інших єпархій.

Див.фоторепортаж: