... "Рух за життя" у Дрогобичі [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Visits

 Погода в Україні
 
"Рух за життя" у Дрогобичі [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2018 17:02

alt30 вересня 2018 р.Б. семінарійна спільнота взяла участь у молитовній ході на захист сім'ї та життя, яка відбулась вулицями м. Дрогобича. Захід організувала Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ та ГО "Рух за життя" під гаслом "Сім'я - найпрекрасніше, що створив Бог", що є лозунгом Святішого Франциска Папи Римського.

Молитовна хода розпочалась з Катедрального собору Пресвятої Тройці. Її очолив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, який виголосив коротку вступну проповідь та поблагословив дорогу. Під час самої ходи було декілька зупинок поблизу греко-католицьких святинь, де проповідувуали священнослужителі Самбірсько-Дрогобицьої єпархії. Семінаристи Дрогобицької духовної семінарії супроводжували молитовну ходу свої співом.

Першою зупинкою була церква апостолів Петра і Павла, що на вулиці Стрийській. Там свою проповідь виголосив о. Григорій Анастасин (ЧСВВ). Опісля молитовна хода продовжилась за маршрутом, що проходив вулицею Володимра Великого, на якій знаходиться церква Успіння Пресвятої Богородиці. Там о. Петро Сюсько висловив свої роздуми про дар людського життя. Поблизу третього храму Перображення Господнього духовна наука прозвучала з уст о. Ростислава Приріза.

Останньою зупинкою був храм священномучеників Северина, Якима і Віталія, де своє завершальне слово виголосив владика Григорій (Комар). На території храму відбувся святковий концерт, на початку якого було показано пантоміму, у якій зосереджувалась увага на постаті Ісуса Христа. У концерті взяли активну участь брати-семінаристи Дрогобицької духовної семінарії, які є членами семінарійного гурту "Quo vadis". У їхньому виконанні прозвучали 4 авторські пісні брата Василя Коваля (2 курс). Крім концерту, відбувся святковий ярмарок, кошти з якого підуть на забезпеченння сімей з різноманітними проблемами.

Див.фоторепортаж: