... Різдвяні місії в Італії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< January 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Різдвяні місії в Італії [ФОТО] PDF Print E-mail
Thursday, 17 January 2019 21:23

altНа цьогорічних зимових вакаціях брати-семінаристи Володимир Литвин (4 курс) та Євген Карпінець (6 курс) завітали до сонячної Італії, щоб порадувати вірних УГКЦ нашої діаспори Різдвяною колядою. Пунктом призначення для місіонерів став храм Воскресіння Христового, що у м. Феррара, в якому душпастирює випускник Дрогобицької духовної семінарії о. Василь Вербіцький, який донедавна виконував обов’язки префекта в нашій alma mater.

Прибули до Апеннінського півострова брати 4 січня, в п’ятницю. Гостинно зустріли подорожніх о. Василь зі своєю дружиною Олею. Цього ж дня у храмі Воскресіння Христового були відслужені Великі Царські Часи. Впродовж місій братія мешкала у місцевій семінарії РКЦ, де їх радо прийняли представники ректорату та семінаристи.

6 січня, зранку, брати та вірні храму на чолі з о. Василем зустрічали Вифлеємський вогонь. Опісля відбулась Недільна Літургія. По обіді відбулась зустріч із архиєпископом Феррари-Комаккіо Жаном-Карло Перего. Після зустрічі відбувся Святвечір. Під час вечері миряни на знак своєї радості співали Різдвяні колядки. А вже пізно ввечері у храмі відбулись Різдвяні богослужіння, які розпочалися Великим Повечір’ям з Литією, а завершилися Святковою Різдвяною Літургією.

У понеділок, 7 січня, були відслужені ще дві Святкові Різдвяні Літургії для наших вірних. По завершенні Літургій семінаристи з вірними храму прославляли народженого Христа колядою. 8-9 січня, на празники Собору Пресвятої Богородиці та св. апостола, первомч. й архидиякона Стефана, були відслужені Святкові Літургії. Брати Володимир та Євген мали можливість з благословення о. Василя в ці дні голосити до вірних храму Боже Слово. Разом з тим братія відвідувала помешкання мирян з різдвяною колядою.

Останній день місій для братів став справжнім подарунком, адже випала нагода відвідати два незвичайних міста – загадкову Падую та чарівну Венецію. А вже ввечері брати, сповнені неймовірних вражень та емоцій, вирушили з Венеції до рідної неньки України.

Брати висловлюють щиру подяку о. Василю, його дружині Олі, вірним храму Воскресіння Христового та місцевій семінарії РКЦ за гостинність, теплий прийом та спільну коляду.

Див.фоторепортаж: