... Студенти семінарії побували на виставі «Мазепа» в театрі Львова [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< November 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Visits

 Погода в Україні
 
Студенти семінарії побували на виставі «Мазепа» в театрі Львова [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 16 November 2019 11:18

alt15 листопада 2019 року студенти Дрогобицької духовної семінарії побували у Львові, відвідавши Архикатедральний храм Св. Юрія та Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької. Разом з семінаристами участь у цій паломницько-пізнавальній поїздці взяли проректор з виховання о. Василь Чава та префекти о. Михайло Балко, о. Роман Копач, о. д-н. Богдан Хом’як.

Одразу після прибуття до Львова брати вирушили до Архикатедрального собору св. Юра, а зокрема і в крипту цієї церкви, де поховані велику мужі УГКЦ минулого століття. Там студенти зі своїми наставниками спільно молились за прославу Митрополита Андрея Шептицького. Відтак семінаристи мали можливість впродовж двох годин насолоджуватись прогулянкою у Львові - культурній столиці України.

О 18:00 розпочалась чудова вистава під назвою "Мазепа", режисер-постановником якої є Федір Стригун, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. У цій трагедії міститься розповідь про видатного українського гетьмана Івана Мазепу, який горить любов’ю до своєї Батьківщини, готовий боротись за її свободу, до чого спонукає й іншого юнака. Крім високого патріотичного духу, Мазепа ще готовий до самопожертви задля ближніх, зокрема сміливо виступає на захист жінки, яку несправедливо звинувачують у розпусній поведінці. Вистава вразила всіх своїм повчальним та цікавим сюжетом, професійною грою артистів та провідною ідеєю.

По завершенні вистави глядачі гучними та тривалими оплесками подякували артистам та режисеру-постановнику. Семінаристи зробили пам’ятне фото в приміщенні театру, після чого повернулись до Альма-матері.

Див.фоторепортаж: