... Семінаристи взяли участь у святкуванні 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи взяли участь у святкуванні 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2019 17:36

alt04 грудня 2019 року, на празник Введення в храм Пресвятої Богородиці, відбулося святкування 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля та повернення храму Пресвятої Трійці м. Дрогобича до рідної Церкви. У Катедральному храмі Пресвятої Трійці урочисту Архієрейську Божественну Літургію з  цієї нагоди очолив владика Гліб (Лончина), адміністратор Паризької єпархії святого Володимира Великого, у співслужінні єпископів Степана (Менька), екзарха Донецького, Григорія (Комара), єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та численного духовенства.

У своїй проповіді владика Гліб посилався на євангельський уривок свята (див. Лк 10, 38-42; 11, 27-28). Проповідник закликав зростати кожного з нас до святості, подібно як це в свій час зробила Марія, яка була готова прийняти Божу пропозицію стати Богоматір’ю. Разом із тим владика привітав усіх вірних храму Пресвятої Трійці з 30-ти літтям виходу УГКЦ з підпілля та поверненням храму до рідної Церкви,  яке відбулося 1 грудня 1989 р.Б. Зокрема, проповідник з вдячністю згадав тих осіб, які в той час не побоялися змінити хід історії та захистити свою віру.

По завершенні Літургії подячне слово виголосив владика Степан, який привітав усіх молільників зі святом та коротко охарактеризував свою місійну діяльність на території Східної України. Випускник нашої Дрогобицької семінарії о. Іван Лега, економ і протосинкел ординарія для католиків візантійського обряду в Росії, прочитав привітального листа від владики Йосифа (Верта). Наприкінці о. Тарас Гарасимчук, парох Катедральної парафії Пресвятої Трійці, подякував присутнім єпископам, священнослужителям та мирянам за спільну молитву на благо нашої Церкви. Поряд із цим о. Тарас з благословення владики Ярослава (Приріза), єпарха Самбірсько-Дрогобицького, підготував книгу намірень до блаженної пам’яті Юліана (Вороновського), першого єпарха Самбірсько-Дрогобицького, в якій кожен може залишити своє прохання до нього. Наприкінці владика Гліб прочитав молитву за прославу владики Юліана та разом з владиками Степаном та Григорієм залишили у книзі своє намірення. 

Урочисте богослужіння завершилось Многаліттям та молінням за Україну "Боже Великий, Єдиний".

Див.фоторепортаж: