... У семінарії відбулись реколекції з нагоди початку нового навчального року [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< September 2020 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Visits

 Погода в Україні
 
У семінарії відбулись реколекції з нагоди початку нового навчального року [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 07 September 2020 16:09

alt4-6 вересня 2020 року Божого в Дрогобицькій духовній семінарії були днями духовної віднови. Реколекції проводив о. Григорій Анастасин (ЧСВВ), який спонукав братів роздумувати про тему досконалості (святості). Лейтмотивом усіх реколекційних наук були слова Христа: «Будьте досконалі як Отець ваш небесний досконалий»(Мт 5, 48).

У п’ятницю, під час вступної науки отець ознайомив семінаристів з темою реколекцій, акцентуючи на тому, що майбутні священики насамперед покликані Богом до життя у святості. «Саме Ісус Христос – це цілком відповідний взірець для наслідування», – підкреслив реколектант. Того ж дня вже на першій реколекційній науці ієромонах розповів студентам про святість, базуючись на словах святого Августина: «Люби Бога – і роби, що хочеш». Також отець Григорій зазначив, що мовою любові, згідно з Атанасієм Великим, є жертва.

У суботу, під час другої духовної науки, семінаристи застановились над своїм християнським покликанням до святості, адже до цього закликав сам Господь через богонатхненних авторів Святого Письма. Наступні роздуми базувались на 4-ій главі Першого Соборного послання Йоана Богослова. Реколектант, наводячи цитати святих, ствердив, що святість – це Божий дар та покликання кожного. У четвертій науці ієромонах обрав за основу для роздумів та духовної поживи 15 главу Євангелія від Йоана, у якому Ісус Христос навчає: «Я – виноградина, а ви – гілки» (Йо 15,5). Христос може переобразити людину, якщо вона дозволить це Йому зробити. Упродовж п’ятої реколекційної науки брати роздумували про святість на основі 6-ої глави із Євангелія від Луки. Наступні духовні роздуми стали чудовою мотиваційним «меседжем» до семнірастів, адже отець Григорій, послуговуючись спадщиною Василія Великого, запевнив: «Там де є добра воля стати святим, там немає перепон».

У неділю, на прикінцевій науці реоколектант побажав братам стати святими, мудрими та доступними священиками, які зможуть провадити люд Божий у Святому Дусі до Царства Божого. Відтак о. Василь Чава, проректор з виховання, висловив щиру вдячність реколектанту за прекрасні дні духовної віднови та глибокі слова про духовне життя, які торкнули серця присутніх, адже вони були підтверджені смиренною постовою о. Григорія. Опісля брати заспівали отцеві "Многаліття".

Див.фоторепортаж: