... До семінарійної спільноти завітав св. Миколай [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2020 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
До семінарійної спільноти завітав св. Миколай [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 19 December 2020 11:11

mykolaj202018 грудня 2020 року в семінарійному храмі Дрогобицької духовної семінарії відбулась Архиєрейська Вечірня з Литією напередодні свята св. Миколая, Архиєпископа Мир Ликійських, Чудотворця. Богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз), правлячий Архієрей Самбірсько-Дрогобицький єпархії, у співслужінні проректора з навчання о. Романа Андрійовського та префектів семінарії о. Романа Копача, о. Богдана Хом’яка та протодиякона Микола Рика.

Відтак, після святкової вечері, у актовому залі відбувся гумористично-розважальний вечір, який розпочався із молитви, очолюваної преосвященнішим владикою Ярославом (Прирізом). Опісля розпочався безпосередньо сам захід, який цього року, згідно із багатолітньою семінарійною традицією, організували були студенти III курсу. З нагоди цього вечора до семінарії завітали гості: викладачі, духівники та випускники семінарії із членами своїх сімей. Брати надзвичайно майстерно та творчо підготували цей вечір, під час якого вони пародіювали членів ректорату, настоятелів, викладачів семінарійної спільноти, підкреслюючи особливості кожного зокрема. Виступи на сцені та відеоролики були справді чудовими. Вечір приніс багато позитивних емоцій та вражень, які надовго залишаться в пам’яті всіх присутніх.

Наприкінці вечора до семінарії завітав Миколай, який подарував подарунки настоятелям, викладачам. Опісля ректор о. Мирон Бендик висловив вдячність третьокурсникам за величезні зусилля, які вони доклали, щоб організувати цей вечір. Відтак вл. Ярослав також подякував братам та висловив щирі сподівання на те, що семінаристи реалізують творчий потенціал у майбутньому служінні та будуть «Миколаями XXI століття». Вечір завершився колядкою «Небо і земля», після чого кожен студент отримав від св. Миколая подарунки.