... Семінаристи ДДС ознайомилися зі служінням УГКЦ поза межами України
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи ДДС ознайомилися зі служінням УГКЦ поза межами України PDF Print E-mail
Tuesday, 16 April 2024 19:39

seminarystam dds predstavyly diyalʹnistʹ ta misiyu pastoralʹno mihratsiynoho viddilu patriarshoyi kuriyi uhkts 202416 квітня 2024 р. Б. до Дрогобицької семінарії завітали працівники Пасторально-Міграційного Відділу Патріаршої Курії УГКЦ - о. Андрій Гах, заступник голови – вл. Степана (Суса), та о. Віталій Храбатин, референт з питань зовнішніх відносин. Вони ознайомили семінаристів із діяльністю УГКЦ за межами України, що звершується за посередництвом ПМВ в тих регіонах, де немає її церковних структур.

Спершу о. Андрій представив історію формування ПМВ, основні напрямки його діяльності, а також поділився особистим досвідом такого виду праці. «Сьогоднішня зустріч, – пояснив доповідач, – є, зокрема, сповненням місії нашого Відділу, адже він не тільки співпрацює напряму зі священниками на поселеннях, а й інформує та готує семінаристів до реалій та контексту їхнього майбутнього служіння».

Згодом о. Віталій детально розповів про служіння УГКЦ за кордоном, де є українці, але немає сформованих церковних структур УГКЦ. «Таких країн є 54. Серед них 21 (наприклад, Молдова, Румунія, Угорщина, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Португалія, Іспанія, Австрія, Боснія і Герцеговина, Греція, Кіпр, Туреччина, Ліван, Ізраїль, Мальта, ОАЕ, Казахстан та Росія) вже має свої громади вірних та принаймі одного нашого священника. Тому, як бачите, поле діяльності надзвичайно широке».

Крім цього доповідачі нагадали, що в 2024 р. відбудеться традиційний вишкіл, організований Пасторально-Міграційним Відділом для студентів п'ятих курсів усіх семінарій УГКЦ в Україні.

На звершення зустрічі присутні мали можливість задати гостям свої питання, а о. д-р Мирон Бендик, ректор ДДС, який сам неодноразово співпрацював із ПМВ, щиро подякував гостям з ПМВ за їхню клопітку працю та вручив їм пам'ятні подарунки.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua