... Студенти 6-го курсу ознайомилися з особливостями душпастирського служіння серед безхатченків
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Most Read

Articles archive

< September 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Visits

 Погода в Україні
 
Студенти 6-го курсу ознайомилися з особливостями душпастирського служіння серед безхатченків PDF Print E-mail
Friday, 06 September 2024 14:11

nasha hata 20245 вересня 2024 р.Б. семінаристи VI курсу Дрогобицької духовної семінарії УГКЦ у рамках курсу «Душпастирська практика» відвідали спільноту взаємодопомоги «Наша Хата». Про особливості цієї церковної структури, яка опікується безхатченками, розповів о. Андрій Савка, Голова ради Спільноти взаємодопомоги «Наша Хата».

Отець Андрій провів братам невелику екскурсію, продемонструвавши різні сфери заняття учасників спільноти (збирання одягу, майстерню для ремонту меблів, стайню). Також супроводжував семінаристів о. Богдан Лехович, духівник єпархіального «Карітасу». Після екскурсії відбулось частування, під час якого о. Андрій поділився планами на майбутнє спільноти. На завершення о. Роман Андрійовський, викладач і проректор ДДС, подякував о. Андрію за прийом і за ознайомлення братів з побутом спільноти, побажавши з Божою допомогою втілити задуми.
Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» заснована в 2009 році. Спочатку це приміщення було в аварійному стані. Коли туди прийшли перші потребуючі, одну кімнату обладнали для ночівлі. Згодом блаженної пам’яті владика Самбірсько-Дрогобицький Юліан Вороновський особисто відвідав це місце і дав благословення повністю відновити приміщення як будинок для потребуючих. На початках спільнота приймала лише мужчин, але згодом рішення переглянули і дозволили заселяти також жінок із дітьми. Кожний хто там зараз перебуває, має обов’язки і працю, а саме: догляд за садом і городиною, догляд і розведення домашнього скоту (свиней, коней, корів), майстерні з реставрації старої фурнітури, а також заготівля дров.

 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua