... Студенти VI-го курсу ДДС ознайомились з єпархіальною Комісією у справах сакральної архітектури і мистецтва
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Most Read

Articles archive

< October 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Студенти VI-го курсу ДДС ознайомились з єпархіальною Комісією у справах сакральної архітектури і мистецтва PDF Print E-mail
Friday, 11 October 2024 09:22

2024-arhitektura8 жовтня 2024 р. Б. семінаристи шостого курсу разом з проректором о. д-р Романом Андрійовським у рамках курсу «Пастирська практика» продовжили ознайомлення з різними сферами душпастирського служіння. Цього разу студенти відвідали Комісію у справах сакральної архітектури і мистецтва Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Про деталі та особливості цього напрямку в житті Церкви розповів о. Михайло Олійник, Голова цієї Комісії та викладач ДДС.

Під час проведення зустрічі о. Михайло розповів про діяльність єпархіальної комісії, звернувши увагу на її особливості, виклики та труднощі, з якими стикається. Отець наголосив, що важливо дбати про мистецьке оздоблення храму як середовища спільнотної молитви, про сакральний простір і речі, про які, крім священника, ніякі служби не подбають. Також Голова Комісії представив майбутнім священнослужителям правила, яких слід дотримуватись при плануванні будівництва, розпису, облаштування і збереження храмів та інших сакральних споруд і предметів богослужбового призначення. Він зазначив, що це є важливим для семінаристів, які готуються до священства, адже в майбутньому вони будуть нести відповідальність за красу храму довіреної їм парафії. В процесі зустрічі у братів виникали різноманітні питання, на які священник радо відповідав.
Після зустрічі брати-семінаристи склали щиру вдячність о. Михайлу Олійнику за представлення ділянки роботи Комісії, яку він очолює.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua