... Йорданські свята у Дрогобицькій семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< January 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Йорданські свята у Дрогобицькій семінарії [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011 15:16
Щедрий вечір у семінарійній родині став для братів семінаристів уже доброю традицією і нагодою для спільного святкування у великій семінарійній спільноті! Богоявлення Господнє 2011 р.Б. не було винятком. Усі брати, ще перепеповнені святковою містерією Різдва, ввечері 18 січня прибули у свою семінарійну родину, щоб разом розділити святкову вечерю та поділитися своєю радістю одне з одним. Починаючи з 20 години братія, святочно зібрана в каплиці, зі співом колядок та щедрівок очікувала Архиєреїв Самбірсько-Дрогобицької єпархії - Преосвященних владик Юліяна (Вороновського) та Ярослава (Приріза).
За давньою українською традицією окроплювати всю господу Йорданською водою владика Юліян окропив та благословив приміщення ректорату та навчального корпусу. Владика Ярослав завітав до кожної семінарійної оселі з водицею та своїм архиєрейським благословенням.  
Опісля відбулася спільна Свята Вечеря семінаристів, вихователів та владик, початок якої благословив владика Юліян, а владика Ярослав звернувся до братів з пастирським словом, в якому привітав їх у стінах альмаматері та наголосив на тому, що кожен повинен стати справжнім свідком Христа, стати тим "Голосом", яким був Іван Предтеча.
Вечеря проходила в теплій братській атмосфері зі співом колядок-щедрівок, що додавали особливого смаку святочній вечері. На закінчення вечері владика Ярослав, ще раз особливим чином подякував семінаристам-місіонерам, які не побоялися пожертвувати своїми вакаціями і святкуванням Різдва в родиному колі, але понесли вістку про Воплочення Христа на місійні терени східної та південної України.
Після святкової вечері зі словом подяки владикам виступив ректор отець Мирон Бендик, побажавши, щоб ще не один рік і не одне десятиліття владики мали змогу ділити цю спільну вечерю з семінарійною родиною, а також висловив радість, що є така нагода першу Святу Вечерю споживати вдома з родиною, а другу в Семінарії зі семінарійною родиною.
На закінчення брати заспівали Многая Літа владикам та розійшлися по кімнатах, щоб незабаром взяти участь у Святкових Йорданських богослужіннях у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Ранком у сам день свята Богоявлення Господнього семінаристи ще мали спільний сніданок, після якого поїхали до своїх домівок, щоб зі своїми родинами святкувати Богоявлення Господнє.
Декілька семінаристів залишилися в м. Дрогобичі, щоб супроводжувати своїм співом Велике Йорданське Водосвяття, котре традиційно відбулося на головній площі міста під проводом  Преосвященного владики Ярослава та місцевого духовенства.